Sari la conținut

Cercetătorii coreeni au găsit o metodă de a stopa efectele devastatoare ale alcoolului asupra ficatului

Atunci când ajunge în sânge, alcoolul produce oxigen activ care distruge ficatul, provocând hepatită şi chiar ciroză hepatică. Până acum, însă, au existat puţine informaţii despre modul în care se produce acest oxigen activ.

Oamenii de ştiinţă sud-coreeni au demonstrat că alcoolul generează, de fapt, producerea de receptori nucleari hormonali ERR, cei care tocmai exercită un efect negativ asupra ficatului.

Astfel, după cum susţin cercetătorii sud-coreeni, în cazul în care ar fi suprimată dezvoltarea acestor hormoni, ar putea fi prevenită deteriorarea ficatului în urma consumului de alcool, permiţând un consum chiar fără măsură fără efecte nocive asupra sănătăţii respectivului organ.

Din grupul de oameni de ştiinţă angrenaţi în această cercetare fac parte experţi de la Institutul de Ştiinţe şi Tehnologii Biologice, de pe lângă Universitatea Naţională Chonnam din Coreea de Sud.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel