Sari la conținut

Mai multe tipuri de tratamente care reduc spitalizarea și riscul de deces sunt în curs de aprobare, comunică EMA

Vaccinul anti-COVID este cea mai eficientă și sigură metodă de a lupta împotriva virusului, susțin specialiștii. Totodată, experții în sănătate au dezvoltat mai multe medicamente pentru pacienții COVID, reducând riscul de spitalizare și deces.

Medicamentele COVID sunt  le recomadate în special persoanelor în stadiul incipient de boală. Administrate la timp, aceste medicamente vor reduce riscul de spitalizare și deces.

Recent, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat, recent, că mai multe medicamente se află în în curs de evaluare, urmând să primească aprobare.

Mai multe medicamente așteaptă aprobare EMA

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) va lua săptămâna viitoare decizia finală privind avizarea vaccinului Pfizer – BioNTech pentru copiii de la 5 și 11 ani – a anunțat astăzi directorul pentru vaccinuri al Agenției, Marco Cavaleri, care a amintit că în curs de evaluare este și vaccinul Moderna pentru copii cu vârste între 6 și 11 ani, comunică RRA.

Doctorul Marco Cavaleri a anunțat că sunt în curs de evaluare pentru aprobare mai multe tipuri de tratamente care reduc spitalizarea și riscul de deces pentru persoanele infectate, dar și pentru folosire profilactică. Directorul pentru vaccinuri al EMA a tras atenția și la bolile de sezon, ca gripa, și a explicat că potrivit datelor științifice vaccinul antigripal poate fi administrat în paralel cu cel anti-COVID-19.

„Cum varianta Delta a virusului este extrem de transmisibilă asistăm la un număr de infectări în creștere în Europa.

Suntem în valul patgru. Sunt foarte multe cazuri care ajung și la terapie intensivă, în special printre tinerii nevaccinați și să nu uităm că în unele state membre există încă un grad redus de vaccinare, mai ales la grupe cu risc mare, de exemplu cei peste 50 de ani.

Aceștia sunt cei care vor ajunge cel mai probabil în spital cu forme severe de COVID-19 și cu risc mare de deces. Ar fi nevoie de un efort să creștem vaccinarea. În același timp, e un fapt cunoscut că niciun vaccin nu are eficiență de sută la sută, însă protejează în proporție de 90% de formele grave ale bolii și de riscul de deces”, explică Marco Cavaleri.

 

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel