Sari la conținut

Nou studiu privind siguranța vaccinurilor anti-COVID. Care au fost concluziile?

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
pandemia de coronavirus

Din cuprinsul articolului

Un nou studiu a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID pe o perioadă extinsă de 6 luni. În urma studiului, specialiștii au constatat că serurile sunt sigure și, de asemenea, oferă beneficii importante în lupta cu virusul.

Un nou studiu realizat în Statele Unite, care analizează date privind siguranța vaccinurilor anti-COVID, pe o perioadă de șase luni, evidențiază că aceste seruri sunt sigure, transmit autoritățile pe pagina de Facebook RO Vaccinare, potrivit RADOR.

Vaccinarea anti-COVID, sigură

Potrivit cercetării, numărul de decese raportat după vaccinare a fost mai mic decât cel așteptat în populația generală nevaccinată, pe aceleași grupe de vârstă. Oamenii de știință au descoperit că efectele secundare au fost în general ușoare și de scurtă durată, iar cele mai multe evenimente adverse raportate nu au fost grave.

„Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt sigure și eficiente!

Un nou studiu din SUA, care analizează date privind siguranța vaccinurilor COVID-19 pe o perioadă de 6 luni din sistemele de monitorizare CDC (VAERS și v-safe), evidențiază că vaccinurile COVID-19 sunt sigure.

Numărul de decese raportat în VAERS a fost mai mic decât cel așteptat în populația generală nevaccinată, pe aceleași grupe de vârstă.

În acest raport recent, oamenii de știință au descoperit că efectele secundare au fost în general ușoare și de scurtă durată, iar cele mai multe evenimente adverse raportate nu au fost grave. CDC recomandă ca toate persoanele eligibile să se vaccineze împotriva COVID-19 cât mai curând posibil”, se arată în postarea oficială RO Vaccinare.

Israelul vine in ajutorul Romaniei si doneaza 40 de concentratoare de oxigen

Situația grea în care se află spitalele din România a convins alte țări să vină în ajutor. Ieri, din partea Israelului, s-au primit zece concentratoare de oxigen, primele dintr-o tranşă de 40. Aparatele vor fi distribuite la unitățile medicale care tratează bolnavii cu COVID.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel