Din cuprinsul articolului
Se întâmplă și la case mai mari! SUA a cumpărat milioane de mănuși sanitare second hand din Tahilanda.
Zeci de companii din Statele Unite au importat mănuşi second hand fără să ştie, de la Paddy The Room Trading Company, o firmă thailandeză cu depozite lângă Bangkok. Una dintre aceste companii americane a plătit peste 2,7 milioane de dolari pe 400 de mii de cutii cu mănuşi sanitare.
SUA a cumpărat milioane de mănuși sanitare second hand din Tahilanda
Mai mulți oameni de afaceri care au importat astfel de echipament sanitar au prezentat dovezi care sugerează că viețile a mii de pacienți americani au fost puse în pericol.
Mănuşile sanitare de unică folosinţă, „cele mai periculoase mărfuri de pe glob”
Experţii descriu o industrie înţesată de fraude. Majoritatea dintre ei spun că mănuşile sanitare de unică folosinţă sunt „cele mai periculoase mărfuri de pe glob”, la acest moment. Oficialii thailandezi spun că muncitorii migranți au încercat să facă mănușile să arate ca noi, când autoritățile sanitare thailandeze au percheziționat unitatea în decembrie.
Există mult mai multe depozite asemănătoare care funcționează și astăzi în Thailanda – încercând să profite de cererea de mănuși de nitril de calitate medicală, care a explodat odată cu pandemia de coronavirus.
Milioane din aceste mănuși sub standard sunt împachetate pentru export în Statele Unite și țări din întreaga lume, pe fondul unei penurii globale care va dura ani de zile pentru a se atenua.
„Puteţi vedea felul cum au fost împachetate. Sunt îngrămădite. Ca şi cum cineva a luat un pumn şi le-a băgat în cutie. Acestea au fost cu siguranţă spălate. Asta este maronie, decolorată. Este nitril, dar îşi poţi da seama că a trecut printr-o maşină de spălat şi printr-un uscător şi şi-a schimbat culoarea din cauza căldurii”.
La începutul anului, o companie americană a avertizat două agenţii federale, printre care şi Admnistraţia pentru Alimente şi Medicamente, că a primit mai multe transporturi de mănuşi care erau sub standard şi vizibil deteriorate, de la o companie din Thailanda.
Şi totuşi, această companie a reuşit să livreze alte câteva milioane de astfel de mănuşi în lunile care au urmat. Unele dintre ele au ajuns în Statele Unite în iulie.