Din cuprinsul articolului
Corpul uman este bombardat cu toxine în fiecare zi. Când corpul tău este copleșit de aceste toxine de zi cu zi, poate duce la numeroase afecțiuni negative ale sănătății, inclusiv cancer. Cel mai bun mod de acțiune pentru a vă proteja sănătatea este de a vă ajuta corpul să se vindece prin reducerea inflamației și detoxifiere.
Vindecare holistică
O modalitate de a scăpa corpul de toxine dăunătoare este consumul de băuturi și alimente care îl ajută în acest proces. Mai jos este o rețetă pentru o băutură picantă caldă, sănătoasă, naturală și plină de proprietăți antiinflamatorii.
Această băutură nu numai că reduce toxinele, dar oferă și sistemului imunitar un impuls atât de necesar.
Faceți această băutură anti-inflamatoră puternică pentru a vă dezintoxica corpul:
Ingrediente:
- 1/2 linguriță de ghimbir organic proaspăt sau praf
- 1/2 linguriță de scoarță de scorțișoară sau pulbere organică
- 1/2 linguriță praf organic de curcuma
- 1 linguriță de ulei de nucă de cocos organic, nerafinat, nealbit, neodorizat
- 1 linguriță miere organică
- 1 cană de apă fierbinte
Instrucțiuni:
- Aduceți apa la punctul de fierbere
- Așezați ghimbirul, curcuma și scorțișoara într-un castron mic, din ceramică sau din sticlă.
- Se toarnă apă fierbinte peste condimente, se acoperă vasul și se lasă amestecul să se absoarbă cel puțin 10 minute.
- Strecurați ceaiul de mirodenii într-o cană mare și topiți uleiul de cocos, precum și mierea în ceai.
Ghimbir
Ghimbirul nu este greu de găsit sau extrem de scump. Este indigen în părți din China și a fost folosit în medicina tradițională de secole, poate de milenii.
Acest aliment antiinflamator este eficient în tratarea problemelor digestive, greață, mahmureală și gaze.
Curcumă
Turmericul poate ameliora gazele, poate elimina paraziții intestinali și poate fi eficient în tratarea artritei.
Similar cu ghimbirul, turmericul s-a dovedit a fi antiinflamator, antiviral și posedă proprietăți antioxidante, precum și anticarcinogene, printre multe altele.
Scorţişoară
Scorțișoara este bogată în antioxidanți, care protejează organismul de radicalii liberi. S-a constatat că această scoarță oferă protecție împotriva bolilor cardiovasculare, a cancerului și a diabetului.
Ulei de cocos nerafinat
Cea mai bună calitate a uleiului de cocos este nerafinată și este adesea denumită „virgină”. Uleiul rafinat de nucă de cocos își pierde aproape toate beneficiile pentru sănătate. Dovezile potențialului său antibacterian și antimicrobian au fost găsite eficiente împotriva bacteriilor intestinale negative, precum și a paraziților. Aceasta ajută și în probleme precum gingivita care provoacă plăci și alte infecții microbiene orale. În plus, uleiul de cocos ajută și la protejarea împotriva stresului oxidativ.
Miere
Utilizările medicinale ale mierii sunt cunoscute de mii de ani. Culturile antice îl foloseau cel mai frecvent pentru a trata disconforturile digestive și pentru vindecarea rănilor.