Din cuprinsul articolului
Există o legătură puternică între mintea noastră și corpul fizic. Nenumărate studii atestă faptul că mintea este capabilă să ifluențeze starea de sănătate a organismului nostru prin gândurile pe care le avem zi de zi. În acest sens, dacă mintea noastră este capabilă să ne influențeze într-un mod negativ, poate aceasta să ne și vindece?
Majoritatea specialiștilor consideră că răspunsul este, pur și simplu…da! Deși vindecarea poate beneficia de pe urma tratamentelor administrate, experții consideră că mintea are un rol foarte important în vindecarea organismului nostru.
Poate că ai auzit de efectul placebo. Acesta definește, de fapt, puterea minții noastre de a crede într-un tratament și, în consecință, de a răspunde într-un mod pozitiv la acesta. În multe studii, persoanele care primesc tratamentul placebo (tratamentul care nu are, de fapt, nicio proprietate medicinală) se vindecă, precum persoanele care au primit tratamentul propriu-zis.
Astfel, mintea noastră este mai puternică decât am crede uneori.
Vindecarea începe în mintea noastră
Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când începi un proces de vindecare.
„Acest lucru este atât de important! Eu îți pot oferi toate cunoștințele și instrumentele de care ai tu nevoie pentru a te vindeca, dar dacă nu ai o mentalitate vindecătoare, nu se va întâmpla niciodată.
Am experimentat acest lucru în programul meu individual, 1 la 1, în care am identificat că atunci când cineva nu este motivat să se vindece sau este convins că nu poate, orice aș face eu este o pierdere de timp.
Ca să te vindeci, TU TREBUIE:
- Să crezi că te poți vindeca!
- Să fii pozitivă cu privire la proces!
- Să acționezi în ritmul tău!
- Să te accepți și să ai încredere în tine!
Amintește-ți: chiar dacă tu nu vezi încă, vindecarea are loc!
Gestionează-ți așteptările, mental, înțelegând că vindecarea nu are loc peste noapte, ci mai degrabă este o schimbare a stilului de viață pe termen lung, nu o soluție temporară.
Gândurile noastre ne creează realitatea – cu cât ne gândim mai mult la ceea ce nu este în regulă cu noi, cu atât ne afectează mai mult viața. Amintește-ți, din nou, gestionează-ți AȘTEPTĂRILE! Este important să renunți la așteptări, mai ales atunci când acestea nu sunt realiste. Când ești atașată de un rezultat așteptat, care este departe de a ajunge, acesta creează doar mai multe frământări și stres și împiedică vindecarea”, scrie Patricia Rusu.