Sari la conținut

„Ce să mănânc ca să ameliorez psoriazisul?”

Vă răspunde prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, expert în alimentație

Loredana: Sufăr de psoriazis de mulţi ani. As vrea sa stiu ce rol are alimentaţia în apariţia psoriazisului? Pot controla cumva prin ceea ce mănânc boala? Schimbările de temperatură agravează psoriazisul?
Alimentaţia are un rol foarte important, mai ales că regimul alimentar ajută la remisia măcar temporară a bolii sau la reducerea simptomelor. De aceea este foarte important să nu consumaţi ţigări, alcool, alimente industriale, ci cât mai multe legume şi fructe proaspete.

Nu mâncaţi prăjeli, rentaş şi nu consumaţi excitante (băuturi industriale dulci, energizante, cafea) condimente şi alimente puternic condimentate. Bazaţi-vă în schimb pe grăsimi „bune” (ulei de măsline virgin la salate, omega 3 din suplimente şi peşte proaspăt, nu congeat).

În ceea ce priveşte cea de-a doua întrebare, e de spus că variaţiile de temperatură şi umiditate trebuie evitate pentru că duc la extinderea zonelor psoriazice, care se exfoliază şi se înroşesc.

  • Aşteptăm întrebările dumneavoastră la adresa doctor@evz.ro sau telefonic la numărul 021/202.20.44.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel