Din cuprinsul articolului
Ceai eliminarea pietrelor la rinichi. Trifoiul este considerat aducător de noroc, un talisman în care credeam când eram mici. Însă, beneficiile acestei plante sunt nenumărate, ea fiind considerată o plantă cu calități terapeutice deosebite mai ales pentru femei.
Chinezii au fost primii care au evidențiat calitățile medicinale ale trifoiului. În trecut se considera că e un remediu bun și pentru durerile de oase.
Trifoiul este de două tipuri: alb și roșu. Trifoiul alb este o plantă erbacee, perenă, cu frunze trifoliate. Tulpina, frunzele şi florile au beneficii medicinale.
Beneficiile trifoiului roșu
Trifoiul roşu este recunoscut pentru calitățile terapeutice. El conține calciu, lecitină, crom, magneziu, potasiu, siliciu, vitaminele A, E, C, B2 şi B3. Acesta este considerat a fi una dintre cele mai bogate surse de izoflavon. Izoflavonul este un tip de estrogen din plante (fitoestrogen) care se găseşte mai ales în soia şi are o capacitate antioxidantă mare.
Iată care sunt beneficiile trifoiului roșu:
- Are efecte estrogene recunoscute. De aceea, este utilizat în cazul femeilor care sunt la menopauză dar și în diferite probleme legate de menstruație.
- Are efect antiinflamator.
- Este un excelent diuretic și purifică sângele.
- Calmează crampele abdominale și este un bun tonic hepatic.
- Are efecte pozitive în cazul durerilor de gât, a laringitei, a bronșitei. Calmează episoadele de tuse, având proprietăți expectorante.
- Reglează nivelul colesterolului în sânge.
- Poate să elimine constipația.
- Ameliorează durerile de gută și reumatism.
- Previne cancerul de prostată în cazul bărbaților.
- Ceaiul poate să amelioreze inflamația ovarelor.
- Trifoiul roșu este un foarte bun detoxifiant.
- Tinctura de trifoi poate să ajute peroanele diagnosticate cu ateroscleroză.
- Este un remediu natural bun pentru bolnavii cu angină pectorală.
- Elimină pietrele la rinichi.
- Întăreşte sistemul imunitar, deoarece e o plantă bogată în vitamine şi minerale, cu rol esenţial în întărirea sistemului imunitar.
- Trifoiul roșu grăbește vindecarea rănilor de pe piele. Combate abcesele și furunculele.
- Trifoiul roşu are un efect pozitiv în combaterea stresului, anxietății. Practic, substanțele din plantă acţionează asupra sistemului nervos central şi îndepărtează consecinţele nefaste ale stresul asupra organismului.
- Dacă e folosit sub formă de cataplasmă poate să diminueze senzația de mâncărime dată de ciupiturile de insecte.