Sari la conținut

Pisica te tratează gratis, simte energiile negative și îți poate restabili nivelul de bunăstare. 8 august, Ziua Internațională a Pisicii, La Mulți MIAUUUU!

pisica
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
De ce să ai o pisică în casă? Beneficii de care nu știai

Pisica te tratează gratis, simte energiile negative și îți poate restabili nivelul de bunăstare. 8 august, Ziua Internațională a Pisicii, La Mulți MIAUUUU!

La iniţiativa Fondului Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW), în fiecare an la 8 august, începând din 2002, este celebrată Ziua internaţională a pisicii.

8 august, Ziua Internațională a Pisicii, La Mulți MIAUUUU!

Plină de afecţiune şi energie, inteligentă şi dornică de joacă, având o mare capacitate de adaptare la orice tip de mediu şi devotată faţă de stăpâni, pisica a devenit un companion excelent pentru tot mai mulţi oameni. Numeroase studii au arătat că deţinerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătăţirea stării psihice, la combaterea stresului, a anxietăţii şi a depresiei stăpânului.

Întotdeauna a fost o competiție între oamenii iubitori de câini și oamenii iubitori de pisici. Fiecare vrea să demonstreze că animalul său este mult mai ușor de iubit. Oamenii care iubesc pisicile au observat că acestea se comportă diferit, în funcție de energia pe care le-o transmite stăpânul lor. Sau locul în care locuiesc.

În oamenii veseli și de succes, pisica provoacă emoții pozitive. Atunci cand o pisica se alinta de picioarele tale, nu îți arată doar că te iubește sau că vrea ceva de la tine. Îți împărtășește, deasemenea, și din magia ei.

Pisica te tratează gratis, simte energiile negative și îți poate restabili nivelul de bunăstare

Oamenii care alungă pisica ce li se gudură la picioare, blochează energiile pozitive care încearca să fie transmise. Pisica are darul de a proteja casa și familia de spiritele rele. Există, totuși, și oameni care nu pot sa vadă într-o pisica un companion. Pisicile îi enervează, îi încurcă și simt o dorință mare de a le alunga din preajma lor. Ideea că pisica este doar o vânătoare de șoareci vie e total greșită. Ar trebui să știi că acest animal magic are un sistem unic de bioenergie.

  • O pisică îți „ia durerea cu mâna”

O pisică poate intra în rezonanță cu câmpul bio uman, efectuând corectarea, hrănirea și, uneori, restaurarea acestuia.

Probabil ai auzit despre abilitatea lor de a „vindeca” durerile de cap sau de a scădea stresul din viața oamenilor care au grijă de ele. Pisica ta va încerca sa se culce pe locul dureros și, după un timp, durerea ta se va domoli și vei începe să te simți mai bine.

Femelele vindecă mai bine afecțiunile sistemului nervos și ale organelor interne. Iar motanii sunt mult mai talentați când vine vorba despre artroză și spondiloză.

  • Barometru al bunăstării personale

O pisică este un senzor de înaltă tehnologie cu care îți poți restabili nivelul de bunăstare. Dacă totul este normal, indicatorul pufos este și el calm, are grijă să își mențină blana curată, are un apetit bun și doarme mult.

Dacă nivelul tău de bunăstare scade, pisica devine nervoasă. Îi scade pofta de mancare, își neglijează obiceiurile de igienă obișnuite, reflectând ceea ce este în neregulă cu noi.

  • Pisica alungă energiile negative

Egiptenii considerau pisicile niște animale valoroase, dezvoltând chiar și un cult al pisicii. Zeița acestui cult, Bastet, a fost una dintre cele mai venerate zeități.

La polul opus, în Evul Mediu, în zona europeană, pisicile erau considerate ființe negative. Dacă o persoană urăște toate pisicile, fără excepție, înseamnă că tot ceea ce se petrece în viață să nu este atât de simplu.

Pisica simte energiile negative și reacționează ca atare. Atunci când pisica simte spiritele în casă, primul lucru pe care îl face este să le urmeze pentru a le afla intențiile.

Pentru a se asigura că acele entități astrale nu le amenință teritoriul, pisica va face orice posibil să le alunge. Dacă acest lucru nu este posibil, felina va bloca entitatea cu energia sa pozitivă și o va conduce afara din casă.

Curiozități despre pisici. „Pisicile sunt foarte sensibile la vibrații”

Pisicile au reprezentat dintotdeauna creaturi misterioase, sacre în multe culturi. Iată o serie de curiozități despre acestea, descoperite de-a lungul timpului:

  • Faptul că pisicile au fost venerate în Egipt este cunoscut în toată lumea, dar ele au fost declarate sacre și în Japonia în jurul anului 1000.
  • Pisicile văd noaptea 5 ori mai bine decât oamenii – în special dacă ținta se află în mișcare – chiar dacă disting un număr mai mic de culori decât ochiul uman.
  • Pe parcursul vieții, o pisică poate avea peste 100 de pisoi.
  • O pisică domestică poate atinge viteza maximă de 31 km/h, dar nu poate menține acest ritm mai mult de 1 minut.
  • Pisicile sunt capabile să sară de 5 ori lungimea propriului corp. În termeni umani, echivalează cu saritura de lungimea unui bazin.
  • O pisică adultă sănătoasă își petrece aproximativ 15% din timp într-un somn adânc, 50% într-un somn ușor și 35% trează. Asta le conferă pisicilor excelenta abilitate de a deveni alerte la capacitate maximă imediat după trezire.
  • O pisică poate sări la o înălțime de cinci ori mai mare decât propria sa înălțime.
  • Pisica nu simte gustul dulce.
  • Secțiunile din creierul unei pisici care sunt responsabile de ințelegerea, filtrarea și gestionarea emoțiilor corespund celor din creierul uman.
  • O pisică are 244 de oase în corp (spre deosebire de oameni, care au 206). Au 60 de vertebre, 20 intre acestea fiind localizate în coadă, dând flexibilitate.
  • Pisicile sunt foarte sensibile la vibrații. Oamenii de știință au descoperit că pisicile pot detecta un cutremur chiar cu 10 minute înainte ca oamenii să-l simtă.
  • Pisicile sunt cel mai active seara și dimineața, pentru că atunci sunt momentele prielnice pentru vânat.
  • Pisicile se nasc cu 26 de dinți de lapte, care, pe măsura ce cresc, sunt înlocuiți de 30 de dinți permanenți.
  • Majoritatea pisicilor adulte nu prezintă enzima necesară digerării laptelui.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel