Din cuprinsul articolului
Dacă mâncați multe alimente procesate în mod regulat, există șanse mari să nu obțineți suficient magneziu. Magneziul este un electrolit esențial pentru corpul tău și joacă un rol cheie în menținerea constantă a bătăilor inimii, reglarea tensiunii arteriale și construirea oaselor puternice.
Dar dacă acest lucru nu este suficient pentru a vă convinge să acordați mai multă atenție acestui nutrient vital, magneziul este, de asemenea, necesar pentru funcționarea corectă a mușchilor și a nervilor, producerea de energie, replicarea ADN și sinteza ARN.
În articolul de astăzi, vom trece peste primele 10 alimente pe care le poți mânca pentru a crește nivelul de magneziu în mod natural. A obține suficient magneziu prin dieta dvs. nu este complicat sau costisitor. Tot ce trebuie să faci este să mănânci alimentele potrivite.
Banane
În timp ce acest fruct galben este cel mai bine cunoscut pentru conținutul său ridicat de potasiu, care poate scădea tensiunea arterială, este, de asemenea, bogat în magneziu. O banană mare conține 37 mg magneziu. Bananele oferă și vitamina C, vitamina B6, mangan și fibre.
Iaurt
Iaurtul este o mâncare bogată în magneziu, ideal pentru masa de dimineața. Începeți-vă ziua cu un iaurt bogat în proteine, cu conținut scăzut de grăsimi. De asemenea, puteți adăuga în iaurt o banană bogată în minerale pentru a vă asigura că micul dejun are suficient magneziu pentru întreaga zi.
Avocado
Acest fruct prietenos dietele keto este o sursă gustoasă de magneziu și grăsimi sănătoase. Un avocado mediu oferă 58 mg de magneziu și o mulțime de grăsimi monoinsaturate sănătoase pentru inimă. Avocado are, de asemenea, un conținut ridicat de potasiu, vitamine B și vitamina K.
Ciocolata neagră
Acest tratament delicios este la fel de sănătos pe cât de delicios. Un pătrățel de ciocolată neagră vă oferă 64 mg de magneziu. Ciocolata neagră are, de asemenea, un conținut ridicat de fier, cupru, mangan și conține chiar fibre prebiotice care vă hrănesc bacteriile intestinale sănătoase. Când cumpărați ciocolată neagră, asigurați-vă că achiziționați ceva cu cel puțin 75% cacao.
Nucile
Nucile sunt gustările perfecte atunci când sunteți în deplasare. Nucile cu cele mai mari cantități de magneziu includ migdale, caju și nuci de Brazilia. Doar o uncie de migdale conține 77 mg de magneziu. Nucile sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, proteine și grăsimi monoinsaturate, care s-au dovedit a îmbunătăți nivelul zahărului din sânge și al colesterolului.
Grâu
Boabele precum ovăzul și orezul brun sunt surse excelente de magneziu. O cană de orez brun gătit vă oferă 86 mg de magneziu. Și dacă nu sunteți un mare fan al orezului brun, o cană de ovăz gătit conține 63 mg magneziu. Consumul de cereale integrale ca parte a unei diete sănătoase s-a dovedit că reduce inflamația și reduce riscul bolilor de inimă.
Peștele ton
Peștele, în special peștele gras, este incredibil de hrănitor. Multe tipuri de pești sunt bogate în magneziu, inclusiv ton, somon, macrou și halibut. Un filet de ton de șase uncii conține 109 mg de magneziu oferă 48 de grame impresionante de proteine de înaltă calitate. În plus, peștele este bogat și în potasiu, seleniu, vitamine B și acizi grași omega-3. Consumul de pește o dată sau de două ori pe săptămână a fost legat de un risc scăzut de mai multe boli cronice, în special boli de inimă.
Fasolele lima
Leguminoasele sunt o familie de plante dense în nutrienți, care includ linte, fasole, naut, mazăre și soia. O cană de fasole lima gătită conține 126 mg magneziu. Leguminoasele sunt, de asemenea, bogate în potasiu și fier și sunt o sursă majoră de proteine pentru vegetarieni. Întrucât leguminoasele sunt bogate în mod natural în fibre și au un indice glicemic scăzut, s-a constatat că acestea ajută la scăderea colesterolului, la îmbunătățirea controlului glicemiei și la scăderea riscului bolilor de inimă.
Semințele de dovleac
Semințele sunt o altă gustare incredibil de sănătoasă pe care te poți baza pentru a-ți reduce pofta de mâncare. Semințele de dovleac sunt o sursă deosebit de bună, cu 150 mg de magneziu într-o porție de o uncie. De asemenea, sunt bogate în fier, grăsimi monoinsaturate și acizi grași omega-3.
Spanacul
Legumele cu frunze verzi sunt extrem de sănătoase, iar multe sunt încărcate cu magneziu. Verdețurile cu cantități semnificative de magneziu includ varza, spanacul, colțul, napul și muștarul. O cană de spanac gătit are 157 mg de magneziu.
Sunt, de asemenea, o sursă bună de fier, mangan și vitaminele A, C și K. Legumele cu frunze verzi conțin, de asemenea, mulți compuși benefici ai plantelor, care vă ajută să vă protejați celulele de daune și pot reduce riscul de cancer.