Din cuprinsul articolului
Nu lipsesc banii în Univers. Singura diferență dintre tine și cineva care are mulți bani este modul în care vă raportați la bani. Ei gândesc din abundență. Ei cred profund că au destui și vor avea întotdeauna.
Deși poate ești o persoană pozitivă și spirituală, poți avea în același timp o relație tensionată cu banii. Sau poți experimenta trauma unei copilării cu lipsuri materiale si te gandesti ca a avea bani este un vis ce nu poate fi indeplinit decat cu mari eforturi si sacrificii. Ca adult, te poți gândi că statutul tău este limitat și te mulțumești cu un salariu decent.
Asta pana afli despre metafizica si spiritualitate. Daca intelegi ca, gandurile sunt forme de energie, iti poti schimba viata. Atunci cand devii constient de tiparele mentale care te limiteaza, poti incepe sa le schimbi in mod constient.
Iata cinci moduri in care poti incepe sa-ti schimbi mentalitatea in privinta banilor chiar de azi:
1. Controleaza-ti limbajul in preajma banilor.
Nu-mi ajung.
E prea scump.
N-o sa pot cumpara niciodata asa ceva.
Controleaza-ti limbajul nu numai legat de ce spui, dar si de ce gandesti. Creeaza-ti niste mantre legate de bani, ceva de genul “Banii vin usor si des,” sau, “Sigur vor mai veni, ca au de unde,” pentru a-ti schimbi modul de gandire.
2. Respecta-ti banii.
Adevarata prosperitate incepe cu aprecierea a ceea ce ai deja. Trebuie sa-ti cunosti bine banii — venitul, facturile, conturile bancare, numerarul. Daca ingrijesti ceva, acest ceva creste.
3. Bucura-te de prosperitatea altora.
Traieste cu convingerea ca alti oameni au bani. Bucura-te pentru cei care au ceea ce vrei si tu. Nu observa ca au resurse limitate, priveste, in schimb, ceea ce au si doreste-le sa aiba mai mult.
4. Pune un pret bun pe serviciile pe care le prestezi.
E ca si cum ai spune Universului ca te astepti sa ti se ofere un trai bun. Ar trebui sa primesti stilul de viata pe care-l meriti. Nu este ceva rau si nu este lacomie … este dreptul tau. Cand ceri altora sa-ti plateasca serviciile, le dai permisiunea de a investi in ei insisi si de a-si ridica nivelul de trai.
5. Fii generos.
Investeste in tine. Doneaza. Fa cinste din cand in cand. Daca traiesti cu sentimentul de prosperitate, te dezvolti constant, chiar si atunci cand treci prin perioade de criza. In plus, sa fii generos te face sa te simti bine si daca te simti bine vei atrage mai multe experiente si lucruri care sa alimenteze senzatia de bine.