Sari la conținut

Cafeaua, remediu natural pentru durerea de cap? Mihaela Bilic: „Mai nou au fost confirmate și alte efecte benefice”

cafea

Cafeaua este una dintre cele mai preferate băuturi, la nivel mondial. Aceasta are nenumărate beneficii asupra sănătății generale și memoriei dacă nu este consumată în cantități excesive.

Pe lângă senzația de reîmprospătare, cafeaua are o multitudine de beneficii asupra sănătății. Mai mult de atât, anumite studii atestă faptul că aceasta poate reduce riscul de moarte timpurie.

De asemenea, este o sursă importantă de antioxidanți și nutrienți. Boabele de cafea conțin și cantități mici de magneziu, potasiu și niacină (cunoscută ca vitamina B3). Evident, conțin cafeină, care poate reduce oboseala și poate imbunătăți vigilența și capacitatea de concentrare.

Ce beneficii are cafeaua asupra organismului?

Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie de ce cafeaua ne poate fi un aliat în menținerea sănătății generale.

„Cafeaua, un remediu pentru insolație și dureri de cap.

Mult timp a circulat mitul conform căruia cafeina deshidratează, deci trebuie evitată când afară este cald. Apoi s-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea.

Mai nou au fost confirmate și alte efecte benefice ale cafelei:

  • face vasoconstricție la nivelul circulației cerebrale, se opune dilatării vaselor de sînge care generează migrene
  • are efect relaxant la nivelul musculaturii netede din pielea scalpului, înlătură tensiunea din ceafă
  • menține presiunea arterială și evită hipotensiunea datorată caniculei și deshidratării.

Putem consuma liniștiți 3 cești de cafea zilnic, mai ales că ajută digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 min înainte mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort.

Inutil să confirm ceea ce știați deja: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta. Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată”, scrie nutriționistul pe o rețea de socializare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel