Sari la conținut

Alimente vindecătoare. Nutriționist: ”Am văzut mii de pacienți care s-au vindecat de boli cronice, au slăbit fără efort când au consumat anumite fructe și legume”

Alimente vindecătoare. Expertul în nutriție Fabrizio Mancini spune că se întâmplă ceva uimitor atunci când mâncăm alimente vindecătoare și facem o pauză la junk food, grăsimi rele, făina albă și zahăr.

”Am văzut mii de pacienți care s-au vindecat de boli cronice, au slăbit fără efort și s-au simțit mult mai energici atunci când au început să mănânce anumite fructe și legume”, spune Mancini.

Nutriționistul scoate în evidență faptul că există mii de studii care au arătat că o dietă bogată în fructe și legume protejează împotriva bolilor de inimă, a cancerului și a altor boli cronice.

Cinci alimente vindecătoare

Iată un top cinci al alimentelor vindecătoare recomandate de dr. Mancini:

1.Brocoli

Această super-legumă combate cancerul și este plină de vitamina C care stimulează sistemul imunitar. Ajută, de asemenea la normalizarea tensiunii arteriale și este bogată în fibre, menținând sănătatea sistemului digestiv.

Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conțin diverși compuși bioactivi care pot reduce daunele celulare cauzate de anumite boli cronice, potrivit studiilor. 

Mai multe studii mici au arătat că consumul de legume crucifere poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer, printre care:

  • Sân ,
  • Prostată,
  • Gastric / stomac,
  • Colorectal ,
  • Renal ,
  • Vezică urinară.

2. Cireșele

Acestea ajută la distrugerea celulor canceroase. Cireșele sunt, de asemenea bogate în melatonină, un hormon care acționează ca antioxidant protejând celulele și membranele. Se crede că sucul de cireșe combate durerea cronică, guta și bolilor de inimă. Doar o porție (154 grame) de cireșe fără sâmburi oferă 10% din DZR de potasiu, un mineral esențial pentru a-ți menține inima sănătoasă.

3. Cicoare

Cicoarea purifică ficatul și splina şi neutralizează aciditatea gastrică. Este indicată în crize de icter. Se beau două căni de infuzie (două lingurițe de plantă la o cană cu apă) pe zi.

Cercetările timpurii arată că administrarea de semințe de cicoare infuzată în apă fierbinte ajută la scăderea în greutate a persoanelor cu boala ficatului gras non-alcoolic.
Alte afecțiuni în care e utilă cicoarea:

  • Tensiune arterială crescută,
  • Insuficienta cardiacă,
  • Constipație,
  • Tulburări hepatice,
  • Tulburări ale vezicii biliare,
  • Cancer,
  • Inflamarea pielii,
  • Pierderea poftei de mâncare,
  • Stomac deranjat. 

4. Ulei de cocos

Mulți ani am fost avertizați să evităm uleiurile tropicale pentru că sunt bogate în grăsimi saturate care blochează pereții arterelor. Însă, astăzi uleiul de cocos este cosiderat un super-aliment care stimulează sistemul imunitar, datorită conținutului de acid lauric. Acest acid combate virusurile și bacteriile din organism. O lingură de ulei de cocos pe zi este tot ce ai nevoie.

5. Merișoare

Ingredientul activ din merișoare este proantocianina un grup de fitochimicale. Doar 220 de ml de suc de merișoare ajută la prevenirea infecțiilor recurente. Dar proprietățile de vindecătoare ale acestor fructe de pădure colorate nu se opresc aici. Ele conțin mai mulți fenoli decât strugurii roșii, care ajuta la prevenirea depunerii de colesterol pe pereții arterelor.

Cercetători ai Universităţii din Massachusetts au demostrat că anumite substanţe obţinute din extractul de merişor sunt capabile să distrugă, selectiv, tumorile cauzatoare ale cancerului de colon şi de sân.

Alte super alimente cu puteri vindecătaore:

  • fructe de pădure,
  • verdețuri,
  • ciuperci,
  • avocado,
  • alge,
  • ulei de măsline,
  • ghimbir,
  • turmeric,
  • usturoi,
  • iaurt.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel