Din cuprinsul articolului
Detoxifierea organelor și a întregului organism este esențială pentru menținerea echilibrului interior și stimularea funcțiilor corpului. Din cauza stilului de viață nesănătos, sedentar și a alimentelor procesate, organismul poate acumula o cantitate semnificativă de toxine, pe care nu o poate elimina pe cont propriu. Iată ce poți consuma pentru a grăbi procesul de purificare!
Toxinele sunt un pericol pentur sănătatea organismului. Acestea pot provoca inflamații și diverse manifestări neplăcute, îngreunând procesul natural de vindecare și purificare.
Acumularea de toxine poate provoca diferite simptome, precum:
- dureri de cap
- schimbări în rutina de odihnă (insomnii, oboseală cronică)
- anxietate
- iritabilitate
- lipsă de concentrare
- probleme de memorie
- probleme la nivelul pielii (iritații sau uscarea pielii)
- afte bucale
- schimbări la nivelul părului/unghiilor
- îngrășare/pierdere în greutate
- inflamații și edeme
Pentru a evita acumularea de toxine în organism și, de asemenea, pentru a le elimina în mod eficient, este recomandat să adopți un stil de viață mai sănătos. Intoxicarea organsimului, adesea, implică reziduurile lăsate de alimentele nesănătoase și intens procesate din comerț.
De aceea, trebuie să adopți o alimentație cât mai sănătoasă, săracă în alimente intens procesate sau pline de zahăr și alte substanțe frecvent utilizate în producerea alimentelor din comerț.
Suc natural pentru detoxifierea organelor
Suc de țelină, morcovi și usturoi
Usturoiul este un ingredient esențial în prepararea acestui suc. Acesta este unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, dar și un antibiotic pe măsură.
Pe lângă faptul că reduce inflamațiile, acest suc îngrijește ficatul, curăță rinichii de toxine și ajută la funcționarea optimă a pancreasului, scrie Doza de Sănătate.
Ingrediente:
- 1 tulpină de țelină
- 2 morcovi
- 1 cățel de usturoi
- 1 cană de apă (200 ml)
Mod de preparare:
Este un suc foarte ușor de preparat. Spală bine țelina și morcovii, apoi adaugă toate ingredientele în blender.
Procesează și bea acest suc la primele ore ale zilei.
Suc de mere și semințe de in
Semințele de in sunt un aliment medicinal cu proprietăți antiinflamatoare, diuretice și regeneratoare. Ele ajută la îngrijirea aparatului digestiv, previn infecțiile și îmbunătățesc funcțiile digestive.
Ingrediente:
- 2 mere
- 1 cană de apă (200 ml)
- 1 linguriță de semințe de in măcinate (5 g)
Mod de preparare:
În primul rând, trebuie să știi că semințele de in măcinate se găsesc în magazinele naturiste. Poți să adaugi această pudră în salate, iaurt sau sucuri.
Nu uita că trebuie să folosești întotdeauna mere verzi organice. Nu contează sortimentul, ci să fie proaspete.
Spală merele, curăță-le de coajă și îndepărtează cotorul. Procesează în blender toate ingredientele.
Pentru ca sucul să nu fie prea dens, adaugă apa și semințele de in măcinate. Consumă această băutură dimineața.