Din cuprinsul articolului
Ministrul Educației: „60% din personalul din învățământul preuniversitar și universitar s-a vaccinat”. De ce refuză 40% dintre profesori să se vaccineze?
Personalul din învățământ s-a vaccinat anti-covid dublu față de ținta anunțată de Florin Cîțu, prim-ministrul României, pentru data de 1 iunie. Astfel, peste jumătate dintre persoanele care fac parte din personalul din învățământul preuniversitar și universitar s-a vaccinat.
Ministrul Educației: „60% din personalul din învățământul preuniversitar și universitar s-a vaccinat”
„60% este procentul personalului din învățământ vaccinat, în condițiile în care ținta națională pentru data de 1 iunie, anunțată de prim-ministrul României, este de 30%. Deci personalul din învățământ a dat dovadă de responsabilitate, vaccinându-se într-o proporție dublă față de ținta de care ne apropiem la nivel național.
60% nu este puțin, dintre care 50% au schema de vaccinare completă. Este un exemplu foarte bun pe care personalul din învățământ l-a dat întregii societăți, din perspectiva înțelegerii responsabilității și a nevoii de siguranță sanitară în școli și universități. Acest proces de vaccinare va continua”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit alephnews.ro.
De ce refuză 40% dintre profesori să se vaccineze?
Despre procentul de 40% care nu s-a vaccinat, Sorin Cîmpeanu a menționat că cei care sunt antivaccin „din fericire nu sunt mulți”. O mare parte dintre cei 40%, susține ministrul Educației, sunt oameni nehotărâți care „nu s-au concentrat pe înțelegerea completă și corectă a importanței și necesități vaccinării”.
„Dintre cei 40% care într-adevăr nu s-au vaccinat, unii au contraindicații medicale. Alții, din păcate, au convingeri de neînțeles pentru mine, împotriva vaccinării, dar din fericire nu sunt mulți. Cei mai mulți din restul de 40% sunt colegi care, din diverse motive, sau nu acordă suficient atenție, sau nu s-au concentrat pe înțelegerea completă și corectă a importanței și necesității vaccinării. Rămân în continuare optimist cu privire la avansul numărului persoanelor vaccinate, angajați ai sistemului de educație”, a mai spus Sorin Cîmpenau.
Potrivit Ministerului Educației, de luni, 24 mai, mai puțin de 200.000 de elevi rămân în online și peste 2,8 milioane vor merge, fizic, la școală.