Sari la conținut

Cele mai eficiente 10 alimente pentru detoxifiere

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cele mai eficiente 10 alimente pentru detoxifiere.
Dacă trăiești un stil de viață toxic – poate că fumezi, bei frecvent sau mănânci o mulțime de fast-food – nu există nicio îndoială că în cele din urmă vei începe să resimți acest lucru negativ din punct de vedere al sănătății.
Cu toate acestea, puteți să vă detoxifiați corpul folosind anumite alimente pentru a ajuta la contracararea toxinelor. Așadar, indiferent dacă pierderea în greutate, pielea cu aspect mai tânăr, digestia mai bună sau doar mai multă energie sunt obiectivul dvs., iată 10 dintre cele mai eficiente alimente pe care le puteți consuma pentru a vă ajuta să vă detoxificați și să vă curățați corpul, potrivit activebeat.com.

Cele mai eficiente 10 alimente pentru detoxifiere

Fructe de padure
Mure, zmeură, afine, merișoare, căpșuni și cireșe- au câțiva numitori comuni, în afară de faptul că sunt doar dulci și suculente. Fructele proaspete sunt extrem de bogate într-o colecție de vitamine, antioxidanți, minerale și fibre, în timp ce rămân extrem de scăzute în calorii.
Deci, creșteți aportul de fructe de pădure dacă doriți să îmbunătățiți digestia, să vă faceți pielea și părul mai luminoase și să vă reglați mișcările intestinale.
Lămâi
Nu-i ața că atunci când auziți de detoxifiere, vă gândiți automat la lămâi? Da, pentru că fructul este în esență capabil să elimine singur toate lucrurile rele. Plină de vitamina C, o felie de lămâie în ceaiul de dimineață sau un pahar de apă vă va înveseli pielea, va îmbunătăți imunitatea și va ajuta la îndepărtarea radicalilor liberi care formează bolile.

Nasturel
Similar cu rubarba, năsturelul este un diuretic natural, care elimină în mod natural toxinele din organism. Cu toate acestea, năsturelul este mult mai ușor de încorporat în salate, sandvișuri, caserole și tocană. Frunzele bogate în vitamine ale acestei legume sunt ambalate cu vitamine B, zinc, potasiu, vitamina E și vitamina C pentru a spori sănătatea imună.
de in
In
Semințele de in măcinate sunt alimentele ideale pentru detoxifiere. Aceste semințe bogate în fibre lucrează pentru a lega și a elimina toxinele din tractul intestinal în timp ce acoperă pereții intestinali cu uleiuri grase omega 3 sănătoase. Se amestecă semințele de in măcinate în cerealele sau smoothie-ul de fructe.
Mere
Doctorul tău avea dreptate! Un „măr pe zi” ține doctorul deoparte. Ambalat cu substanțe nutritive esențiale, cum ar fi fibre, vitamine, fitochimicale benefice, terpenoide și un anumit flavonoid numit Phlorizidin, acel măr zilnic încurajează producția de bilă, ajutând ficatul să scape de acele toxine urâte precum metalele, aditivii alimentari și reziduurile de pesticide.
Orez brun 1 kg
Orez brun
Cerealele integrale, cum ar fi orezul brun, repară o mare parte din daunele pe care le-am făcut prin alimentația de tip fast-food. Orezul brun, în special, conține substanțe nutritive cheie detoxifiante, cum ar fi vitaminele B, seleniu, magneziu, mangan, fosfor și, desigur, fibre pentru a ajuta la curățarea colonului și la protejarea ficatului.
Ghimbir
În cazul în care tractul digestiv nu mai are efect, adăugați ghimbir în dietă într-o salată sau consumați-l ca un ceai. Ghimbirul combate greața, încurajează digestia, calmează balonarea și durerile de gaze și întărește imunitatea.

Varză
Ați auzit, fără îndoială, că multe vedete își anunță succesul cu o dietă cu varză sau alta? Fie că este consumată sub formă de supă, ca salată aau ca smoothie-uri, varza este un aliment excelent detoxifiant care poate ajuta la scăderea în greutate. Cum? Această legumă cruciferă conține două lucruri: sulforafan, substanță chimică care elimină toxinele; și glutation, un antioxidant care promovează detoxifierea ficatului.
Usturoi
Puteți adăuga și usturoiul pe lista celor mai buni detoxifianți. Usturoiul este în mod natural antiviral, antibacterian și antibiotic, deoarece conține alicină, un compus care crește celulele albe din sânge pentru a combate toxinele și radicalii liberi. Cel mai bine consumat crud (și singur) puteți adăuga usturoi proaspăt la un sandviș, supă, tocană sau salată.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel