Din cuprinsul articolului
Adina Alberts, după ce noul protocol de tratament pentru pacienții Covid a fost actualizat: „Să înțelegem că Favipiravirul se va găsi, în sfârșit, în farmacii?!”
În contextul în care a fost actualizat protocolul de tratament pentru pacienţii infectați cu Sars-Cov-2, medicul Adina Alberts atrage atenția că Favipiravirul, antiviralul menționat în protocol, nu se găsește în farmacii.
Adina Alberts: „Să înțelegem că Favipiravirul se va găsi, în sfârșit, în farmacii?!”
„Cer insistent, de 3 săptămâni încoace, ca să avem acces în ambulator la „medicație eficientă” așa cum este aceasta definită în protocolul oficial. Adică la antiviralele despre care specialiștii spun că sunt cu atât mai eficiente cu cât sunt administrate din primele zile de boală, ideal din prima zi cu simptomatologie. Dar care se găseau doar în spitale.
Cele două antivirale menționate în protocol sunt Favipiravirul și Umifenovirul. Cum Umifenovirul nu este avizat în UE (de altfel nici nu înțeleg cum de un medicament neavizat în UE exita în protocolul de tratament din România, de mai bine de 1 an) ne rămâne doar primul antiviral menționat mai sus.
Să înțelegem că Favipiravirul se va găsi, în sfârșit, în farmacii?! S-a revizuit protocolul iar medicii care tratează pacienții în ambulator vor putea să le prescrie Favipiravir… Cel puțin așa titrează presa. M-aș bucura să fie așa. Ar fi o nouă victorie pentru mine, dar mai ales pentru noi toți… Vom putea vedea împreună cât de eficient este acest antiviral… Așteptăm cu interes acest lucru. Vrem cu toții să ne tratăm eficient din primul moment de boală, nu-i asa?!”, a scris Adina Alberts pe contul său de Facebook.
Adina Alberts: Nu avem nici până acum niciun medicament cu adevărat eficient!
„Amintesc specialiștilor în boli infecțioase în pixul cărora stau modificările la acest protocol, că antibiotice de genul Azitromicinei, sunt/au fost utilizate datorită efectului ANTIVIRAL al acestora, efect antiviral pus în evidență de nenumărate studii clinice.
Despre Azitromicină, ca de altfel despre toate macrolidele, se știe că ar avea efect antiviral de mai bine de 10 ani. Adică nu este ceva nou sub soare… De asemenea, aceeași Azitromicină are și un marcant efect antiinflamator și imunomodulator.
Pe aceste considerente se bazează tratamentul în ambulator cu Azitromicină pe care îl propune ( și îl menține încă) o parte importantă a lumii medicale mondiale. Și încă pe un considerent esențial și anume acela că NU AVEM NICI PÂNĂ ACUM, NICIUN MEDICAMENT CU ADEVĂRAT EFICIENT! Iar cercetările pentru o serie întreagă de alte medicamente sunt sabotate/blocate sistematic… Totul în numele terorii și al vaxxxxxrii..”, a mai spus medicul Adina Alberts.
După actualizarea protocolului de tratament al pacienţilor infectaţi cu Sars Cov -2, medicii de familie vor putea prescrie pacienţilor cu forme uşoare şi medii de boală favipiravir, un antivral prescris până acum doar de către medicii specialişti din spitale.
De asemenea, Plaquenilul, un medicament creat iniţial pentru afecţiunile reumatice şi dermatologice, este scos din noul protocol de tratament al pacienţilor cu Covid actualizat de Ministerul Sănătăţii. Ivermectina este total nerecomandată, cu argumentul că ”date publicate până în prezent nu susţin recomandarea utilizării sale”.