Ni se întâmplă uneori să avem o poftă inexplicabilă pentru ceva, dar nu ne dăm seama de ce. Chiar dacă organismul nostru ne dă semne că undeva sunt probleme, ignorăm. Cu cât vom ști mai repede să citim semnele, cu atât mai repede vom înțelege ce se întâmplă cu noi.
Sângele uman conține zahăr, format din carbohidrați și glucoză. Pentru a păstra un nivel optim al zahărului din sânge, corpul are nevoie de insulină. Insulina este hormonul care livrează zahărul țesuturilor din organism.
O persoană cu diabet de tip 1 are pancreasul afectat, exact organul care produce insulina. La persoanele cu diabet de tip 2, organismul produce insulină, dar nu o poate folosi corespunzător.
Corpul produce hormoni, pentru a face față stresului, bolilor, ceea ce poate determina declanșarea unui nivel ridicat de zahăr. Un nivel prea crescut va veni cu probleme, chiar și vasele de sânge vor fi afectate. Se pot declanșa afecțiuni renale, accident vascular cerebral și chiar pierderea vederii.
Care sunt semnele care anunță niveluri îngrijorătoare ale zahărului în sânge
Amorțeală, furnicături, cârcei
Cantitățile mari de glucoză vă vor face să simțiți amorțeală, furnicături și cârcei la nivelul picioarelor, șoldurilor, tălpilor și degetelor.
Foame constantă
Fără nivelurile optime de glucoză, organisml este bulversat și îi este foame mereu.
Urinare frecventă
Sete continuă
Fluctuații inexplicabile de greutate
Epuizare
Probleme de concentrare
Vindecare/Recuperare greoaie
Vedere încețoșată sau alte probleme oculare
Dacă experimentați aceste simptome, să consultați de îndată un medic.