Din cuprinsul articolului
În domeniul sănătății și al bunăstării, potențialul anumitor nutrienți de a lupta împotriva celulelor canceroase a stârnit un interes considerabil.
Deși acești nutrienți nu pot înlocui tratamentele convenționale împotriva cancerului, potențialul lor de a ajuta la prevenirea cancerului și de a sprijini tratamentele existente este din ce în ce mai recunoscut.
Iată nouă dintre cei mai puternici nutrienți care au demonstrat rezultate promițătoare în lupta împotriva celulelor canceroase.
Curcumina și-a demonstrat potențialul de a inhiba creșterea diferitelor celule canceroase și chiar de a întrerupe răspândirea acestora.
Polifenolii din ceaiul verde, în special galatul de epigalocatechin (EGCG), au fost legați de prevenirea cancerului. EGCG poate interfera cu căile de semnalizare celulară care promovează creșterea și supraviețuirea tumorilor.
Resveratrolul, care este abundent în alimente precum strugurii roșii și fructele de pădure, a atras atenția pentru potențialul său de a inhiba creșterea celulelor canceroase și de a preveni formarea vaselor de sânge care alimentează tumorile.
Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conțin sulforafan, care a fost studiat pentru capacitatea sa de a spori enzimele de detoxifiere a organismului și de a induce apoptoza (moartea celulară programată) în celulele canceroase.
Cunoscută pentru rolul său în rezistența oaselor, vitamina D influențează, de asemenea, creșterea celulară și funcția imunitară. Cercetările sugerează că menținerea unor niveluri optime de vitamina D poate juca un rol în reducerea riscului anumitor tipuri de cancer.
Quercetina, care se găsește în alimente precum ceapa, merele și fructele de pădure, are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care au fost legate de potențiale efecte anticancerigene.
Conținuți din abundență în peștele gras, semințele de in și nucile, acizii grași omega-3 sunt asociați cu reducerea inflamației și pot încetini potențial creșterea celulelor canceroase.
Acest carotenoid, întâlnit în mod obișnuit în roșii, a fost studiat pentru potențialul său de a preveni creșterea anumitor celule canceroase, în special cancerul de prostată.
În calitate de antioxidant, vitamina E ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării. Unele forme de vitamina E promit să inhibe creșterea celulelor canceroase și să îmbunătățească efectele chimioterapiei.
Este extrem de important să rețineți că, deși acești nutrienți oferă rezultate promițătoare, nu sunt tratamente de sine stătătoare împotriva cancerului.
Ele ar trebui să completeze terapiile convenționale și planul general de tratament al cancerului. Eficacitatea acestor nutrienți poate varia foarte mult în funcție de factori precum tipul de cancer, starea generală de sănătate a individului și genetica.
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…