Din cuprinsul articolului
Cromoterapia, terapia cu ajutorul culorilor. Tot ceea ce ne înconjoară ne influențează starea de spirit, fie că ne dăm seama sau nu. În aceste vremuri de tensiune și neliniște, trebuie să facem tot ce ne stă în putință și ține de noi, pentru a ne păstra un moral bun și o stare de spirit echilibrată.
Este de bine de știut că orice culoare are un aumit efect asupra sănătății noastre, atât fizică cât și psihică. O simplă bluză colorată ne poate transforma o zi proastă într-una bună.
Lumina este o energie care ar putea fi descompusă în mai multe culori, iar culorile au o acțiune diferită asupra organelor noastre. Prin urmare, disfuncționalitatea unui organ poate fi tratată prin comoterapie.
Ce este comoterapia? Pe înțelesul tuturor, cromoterapia este terapia prin culoare. Cromoterapia este cunoscută și practicată încă din antichitate când grecii și egiptenii construiau temple de culoare și de lumină. Chinezii se foloseau și ei de puterea culorilor prin practicile ayurvedice.
Fiecare organ emite unde electromagnetice care interacționează cu tot ceea ce le înconjoară. Organele vibrează în armonie unele spre celelalte, conservând astfel o identitate energetică specifică.
Aceasta armonie poate fi tulburată și poate crea vibrații anormale. Culoarea (considerată a fi o rază de lumină și deci undă electromagnetică) poate influența vibrațiile electromagnetice ale organelor. Acesta este principiul de funcționare al cromoterapiei.
Pe bună dreptate este socotit ca fiind cea mai puternică dintre culori. Roșul stimulează, instigă și energizează. Este utilizat pentru tratarea anemiei, inflamațiilor, afecțiunilor respiratorii, dar și a depresiei.
Facilitează întărirea sistemului imunitar și îmnulțirea celulelor sănătoase din organism și vitalizează instantaneu. Crește tensiunea și temperatura corpului.
Portocaliul stimulează secrețiile gastrice și digestia. În același timp, însă, poate crește senzația de foame, în cazul persoanelor cu dereglări digestive. De asemenea, accelerează pulsul, tratează astmul și epilepsia, spasmofilia și stresul.
Este utilizat și pentru a echilibra libidoul.
Galbenul este culoarea spiritualității, a cunoașterii de sine și favorizează auto-vindecarea organismului. Ne permite să ne relaxăm, să pătrundem în adâncul conștiinței și să echilibrăm energia organismului.
Galbenul poate trata cu succes migrenele, afecțiuni ale ficatului, diabetul, afecțiuni ale pielii și tulburările de digestie.
Este o culoare care ne ajută să obținem echilibrul, atât intern cât și extern. Calmează hipertensiunea și tulburările cardiace, tratează insomnia și nevralgia, iar terapii recente o folosesc și în cazul cancerului.
Este culoarea speranței, a optimismului, a întoarcerii la origini, după cum bine o simțim și noi, în momentul în care vine primăvara și natura devine verde.
Cea mai „senină” culoare, albastrul are în primul rând un rol calmant vizibil. Poate induce liniștea interioară, facilitează meditația și analiza obiectivă a realității. De asemenea, scade tensiunea, calmează respirația și reduce pulsul.
Albastrul este utilizat în special pentru pacienții cu afecțiuni ginecologice, infecții, ințepaturi de insecte, reumatism, encefalită.
Indigo este culoarea obținută prin amestecul dintre roșu și albastru. Tratează în special afecțiuni localizate la nivelul capului și căilor respiratorii superioare.
Este vorba de sinuzită, pneumonie, afecțiuni ale ochilor și urechilor, paralizie facială și tuse.
Alături de galben, violetul acționează preponderent asupra echilibrului dintre psihic și trup. Este o culoare profundă, plină, care oferă ocazia unei terapii complexe.
Violetul tratează tulburările mentale, purifică organismul în caz de infecții sau toxicitate. De asemenea, poate trata pneumonia, meningita si epilepsia.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…