Din cuprinsul articolului
8 semne de cancer de care bărbații ar trebui să fie conștienți. Deși le pot salva viața, mulți nu merg la medic din jenă sau din ignoranță.
Un grup de experți în sănătate au împărtășit opt simptome de cancer de tip steag roșu de care bărbații în special trebuie să fie conștienți. Detectarea precoce a cancerului este esențială, deoarece poate ajuta medicii să diagnosticheze forma și să ofere cel mai bun tip de tratament.
Cu toate acestea, majoritatea adulților amână să vorbească cu un medic de familie până la șase luni după ce au observat simptome de tip steag roșu de cancer.
„S-ar putea să vă gândiți la simptome cheie precum tusea cu sânge sau sângerări inexplicabile ca fiind greu de ignorat, dar cercetările arată că mulți o fac”, atarge atenția dr. Julie Sharp, șeful departamentului de sănătate și implicare a pacienților al Cancer Research UK, potrivit Mirror.
Citiți mai jos care sunt cele opt semne de tip steag roșu ale cancerului pe care bărbații nu ar trebui să le ignore niciodată.
1. Sânge în urină: Problemele legate de toaletă nu sunt atât de des discutate din jenă.
Cel mai bine, însă, este să verificați aceste condiții, astfel încât să puteți exclude lucrurile și să vă relaxați sau să primiți tratamentul corect. Aproximativ 20.500 de persoane din Marea Britanie, de exemplu, sunt diagnosticate cu cancer de vezică urinară în fiecare an, ceea ce este echivalent cu 56 pe zi.
Acest lucru îl face unul dintre cele mai frecvente 10 tipuri de cancer din țară și găsirea de sânge în urină este un semn major al acestei boli. Semnul de avertizare este de obicei nedureros și poate fi identificat atunci când verificați vasul de toaletă după ce ați plimbat.
2. Schimbarea obiceiurilor intestinale: Simptomele cancerului intestinal includ nevoia de toaletă mai mult sau mai puțin frecvent decât în mod normal, precum și observarea sângelui în fecale, care „poate părea roșu sau negru”.
Dacă discutați cu un medic despre aceste semne, atunci este o idee bună să luați notă și despre greutatea dvs. actuală și orice modificări apar. Acest lucru ar putea semnifica și modificări ale intestinului. NHS îi îndeamnă pe bărbați să „nu fie jenați” de o schimbare a obiceiurilor de toaletă.
3. Dureri de stomac și indigestie: În timp ce durerea de stomac ar putea fi cauzată de un virus sau de o intoxicație alimentară, cei care se confruntă cu probleme timp de patru până la șase săptămâni sau mai mult ar trebui să discute cu medicul lor.
Durere în partea superioară a abdomenului și a spatelui, care se poate simți mai rău atunci când mănânci sau te culci și mai bine atunci când te apleci înainte. Lucruri precum pierderea în greutate, durerea abdominală superioară, pierderea persistentă a poftei de mâncare sau arsurile la stomac recurente necesită, de asemenea, verificări urgente.
4. Sânge în fecale: Hemoroizii sunt cea mai frecventă cauză a sângelui în scaunul unei persoane, dar ar putea fi și un semn de cancer.
Cancerul intestinal este al patrulea cel mai frecvent diagnostic de cancer, provocând aproximativ 16.800 de vieți în fiecare an în Marea Britanie. Așadar, dacă vezi vreodată sânge în fecale, atunci ar trebui să vorbești cu un medic, deoarece ți-ar putea salva viața.
5. Pierderea în greutate: Pierderea în greutate este obișnuită dacă oamenii încearcă să țină dietă sau să facă exerciții fizice și, de obicei, nu este ceva de care să vă îngrijorați.
Cu toate acestea, dacă observi că arăți mai slab și nu ai încercat să slăbești, atunci este logic să semnalezi acest lucru medicului tău. Scăderea neobișnuită în greutate a fost al doilea cel mai mare factor de risc pentru cancerul intestinal, pulmonar, pancreatic și renal, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Oxford.
6. Tuse persistentă: Tusea tinde să dispară de la sine și poate fi, de asemenea, legată de lucruri precum răceala, arsurile la stomac și alergiile.
Cu toate acestea, dacă persistă mai mult de trei săptămâni, atunci ar putea fi un semn de cancer pulmonar. Tusea este în mare parte frecventă și inofensivă, dar dacă continuă mai mult de trei săptămâni sau se agravează, consultați medicul de familie.
7. Umflături neobișnuite: Dacă observați noduli sau umflături pe corp, cel mai bine este să discutați imediat cu medicul dumneavoastră.
Cel mai bun mod de a verifica dacă există umflături în sâni sau testicule este să le simțiți la duș. Testiculele trebuie să se simtă netede, fără noduli sau umflături și ferme, dar nu dure.
8. Dureri de spate: Durerea de spate este ceva pe care bărbații o experimentează în mod regulat, dar ar putea semnala, de asemenea, o problemă de sănătate subiacentă, mai degrabă decât o apariție comună.
Potrivit NHS, durerea în partea inferioară a spatelui, a pelvisului sau a abdomenului inferior ar putea fi un simptom al bolii.
Luna decembrie nu va începe fără probleme pentru toate semnele zodiacale. Unii se vor confrunta…
Anunț important de la ministrul Energiei. Ajutorul pentru căldură este de 750 lei, însă nu…
Vești pentru toți românii care consumă peste acest număr de kilowați la curent. Ministrul Sebastian…
BBC, despre candidatul prezidențial Calin Georgescu! Candidatul independent la prezidențiale a zguduit scena politică din…
Călin Georgescu a ieșit învingător din primul tur al alegerilor prezidențiale din România, având un…
Consumul de alimente în care se găsesc reziduuri de pesticide poate produce efecte nocive asupra…