Sari la conținut

8 motive pentru a mânca ciocolată și cele mai sănătoase opțiuni

ciocolata

Încă din copilărie ni s-a spus că ciocolata dăunează sănătății. A fost legată de acnee, obezitate, tensiune arterială crescută, boli coronariene, cariile dentare și diabet, ceea ce ne face să ne gândim de două ori înainte de a avea o bucată din ea. În ciuda reputației sale proaste, mai multe beneficii pentru sănătate pot fi asociate cu acest tratament delicios.

Ciocolata este fabricată din semințe tropicale de cacao Theobroma și este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți de pe planetă. Studii variate efectuate până în prezent au confirmat beneficiile pentru sănătate ale semințelor de cacao, care conțin compuși fenolici biologic activi. Vă vom spune 8 beneficii asupra sănătății ale consumului de ciocolată, astfel încât data viitoare vă puteți bucura de tratament fără vină.

Este nutritiv

Ciocolata este foarte nutritivă, în special ciocolata neagră cu un conținut ridicat de cacao. Este încărcată cu minerale și conține o cantitate echitabilă de fibre solubile.

Ciocolata neagră este, de fapt, una dintre cele mai bune surse de zinc, un nutrient responsabil de activarea a aproximativ 300 de enzime din organism și creșterea metabolismului.

În plus, ciocolata este bogată și în fier, magneziu, cupru, mangan, potasiu, fosfor și seleniu. Dar ar trebui consumat cu moderatie datorita prezentei grasimilor saturate si monoinsaturate.

Poate scădea tensiunea arterială

Conținutul de flavanoli din ciocolată poate stimula endoteliul, căptușeala arterelor. Acest lucru, la rândul său, duce la producerea de oxid nitric, un compus responsabil pentru a trimite semnale către artere pentru relaxare, care scade rezistența la fluxul de sânge și scade tensiunea arterială.

Poate reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral

Nu numai că reduce tensiunea arterială, cacaoa are de asemenea, proprietăți pentru a reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Poate ajuta la reducerea nivelului de LDL sau colesterol rău din sânge, care este unul dintre factorii responsabili pentru accidentul vascular cerebral și bolile de inimă.

Două studii suedeze au confirmat că consumul de 19 până la 30 de grame de ciocolată pe zi poate reduce rata insuficienței cardiace. Cu toate acestea, beneficiile nu cresc atunci când oamenii au consumat o cantitate mare de ciocolată.

Poate oferi ameliorare de la inflamație

Inflamația cronică și prelungită din organism poate fi responsabilă de mai multe boli cronice. O modalitate ușoară de a reduce inflamația este consumând ciocolată.

Cacao are un efect antiinflamator care vă poate ajuta să îndepărtați bolile cronice și să vă mențineți sănătos.

Un studiu sugerează, de asemenea, că cacao poate regla compoziția bacteriană a intestinului, care poate declanșa acest răspuns antiinflamator.

Poate proteja pielea de daunele provocate de soare

Nu numai pentru sănătatea ta, ci și pentru pielea ta este bună ciocolata. Compusul bioactiv găsit în ciocolată poate proteja împotriva daunelor provocate de soare, poate îmbunătăți fluxul de sânge către piele și vă poate menține pielea hidratată. De fapt, preconcepția că ciocolata provoacă acnee este, de asemenea, incorectă.

Poate îmbunătăți funcția creierului

Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a vă îmbunătăți funcția cognitivă, faceți din ciocolată cel mai bun prieten. Conținutul de flavanol din ciocolată a fost legat de îmbunătățirea funcției creierului.

Conform unui studiu efectuat pe persoane sănătoase, consumul de ciocolată timp de cinci zile la rând poate ajuta la îmbunătățirea fluxului de sânge către creier. Ar putea fi mai benefic pentru persoanele în vârstă care se confruntă cu tulburări mintale.

Studiile arată că cacao poate fi benefic în caz de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și Parkinson.

Poate ameliora simptomele diabetului de tip 2

Zaharul și diabetul nu merg bine împreună, dar acest dulce este diferit. Studiile sugerează că consumul moderat de ciocolată neagră poate ajuta la reducerea simptomelor diabetului de tip 2.

Unele studii au arătat că un aport mai mare de flavonoide poate reduce riscul de a dezvolta această boală în primul rând. În plus, cacao bogată în flavanol poate reduce sensibilitatea la insulină, poate îmbunătăți nivelul zahărului din sânge și reduce inflamația la persoanele diabetice și nediabetice.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel