Din cuprinsul articolului
Care este secretul japonezilor pentru longevitate? Nutriționistul Michiko Tomioka a dezvăluit că ei consumă aceste 8 alimente în fiecare zi.
Știm deja că Japonia este una dintre țările cu cei mai longevivi oameni din lume, iar una dintre faimoasele zone albastre în care oamenii trăiesc adesea peste 100 de ani se află în Țara Soarelui Răsare.
Dar care este secretul japonezilor pentru o viață mai lungă? Nutriționistul și expertul în longevitate Michiko Tomioka a dezvăluit pentru CNBC care sunt alimentele pe care japonezii le consumă aproape în fiecare zi și care au beneficii incredibile.
„Când m-am mutat în SUA ca adult, mi s-a părut dificil să mă adaptez la cultura alimentelor rapide și procesate. Eram o mamă ocupată care lucra mult și mă îmbolnăveam adesea din cauza dietei mele. Când am devenit nutriționistă, am decis să îmi concentrez activitatea pe împărtășirea obiceiurilor alimentare japoneze”, a scris Michiko Tomioka pentru publicația citată.
„De fiecare dată când mă întorc în Japonia, sunt uimită de vitalitatea vârstnicilor din comunitatea mea. Secretele longevității lor sunt alimentația conștientă și aderarea la Ikigai, un concept japonez care se traduce prin găsirea unui scop în viață”, spune nutriționistul.
Acestea sunt cele 8 alimente pentru longevitate pe care japonezii le consumă în fiecare zi:
„Mătușa mea în vârstă de 99 de ani își începe ziua cu ceai matcha, iar eu la fel”, spune Michiko.
Matcha este o pulbere fină de ceai verde cunoscută pentru numeroasele sale beneficii. Acesta conține vitamina C, vitamina B, fibre și proteine, precum și polifenoli cu efecte antiinflamatorii. Acești compuși sunt bogați în antioxidanți, substanțe care protejează celulele.
Unele dintre cele mai populare alimente din Japonia sunt miso (pastă de soia fermentată, adesea adăugată la supe), natto (boabe de soia fermentate) și nukazuke (legume fermentate din tărâțe de orez).
Alimentele fermentate sunt bogate în probiotice, care ajută digestia și absorbția nutrienților. Toate tipurile de alimente fermentate sunt benefice, inclusiv cele din bucătăria bulgară: varză murată, murături, iaurt și kefir.
În Japonia, algele marine, cunoscute sub numele de kaiso, se găsesc în multe feluri de mâncare.
Acest ingredient aromat și durabil are numeroase beneficii nutriționale, fiind sărac în calorii și bogat în fibre. Conține numeroase vitamine și minerale, precum iod, fier, potasiu, magneziu, vitamina B12 și acizi grași omega-3.
Leguminoasele, inclusiv soia, fasolea, lintea sau năutul, sunt bogate în fibre, proteine vegetale, vitamine și minerale. Sunt sățioase și un înlocuitor de succes al cărnii.
Tofu, o brânză vegetală obținută din boabe de soia, este o sursă excelentă de proteine și este unul dintre alimentele de bază ale bucătăriei japoneze. Nu conține colesterol și este un aliment versatil care poate fi adăugat la multe feluri de mâncare.
Semințele de susan pot face diferența într-un fel de mâncare, potrivit lui Michiko. Ea spune că folosește semințe de susan măcinate în loc de ulei în legumele prăjite pentru a profita de toate beneficiile lor pentru sănătate. Semințele de susan sunt bogate în vitaminele B și E, proteine, fibre și minerale precum magneziu, calciu și fitosteroli, care sunt utile pentru controlul nivelului de colesterol.
Ciupercile Shiitake sunt un ingredient de bază în multe mâncăruri japoneze. Aceste ciuperci conțin proteine și vitaminele D și B. De asemenea, conțin lentinan, o polizaharidă care ajută la combaterea inflamațiilor.
Nu doar în Japonia, ci peste tot în lume, ghimbirul este recunoscut ca un superaliment. Este bun pentru imunitate și bun pentru metabolism. Ghimbirul adaugă aromă preparatelor culinare și previne deteriorarea alimentelor, spune Michiko.
Pe 6 noiembrie 2024, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Pavel Mărturisitorul, patriarhul Constantinopolului, cunoscut pentru…
Societatea Română de Pneumologie avertizează populația cu privire la riscurile asociate Virusului Sincițial Respirator (VSR),…
Cancerul renal este un tip de cancer care debutează în rinichi. Rinichii reprezintă două organe…
În timp ce liderii mondiali, societatea civilă, susținătorii, supraviețuitorii și tinerii se reunesc în această…
Simptome care apar cu câteva zile înainte de un AVC. Ischemia cerebrală este produsă de…
Pentru alegerile prezidențiale, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) acreditează institutele de sondare care au permisiunea de…