Categories: Stil de viaţă

8 alimente care nu se combină cu ouă! Pot provoca provoca probleme digestive și balonare

Alimente care nu se combină cu ouă! Consumul de ouă cu lapte de soia poate duce la un aport excesiv de proteine ​​și disconfort digestiv, în timp ce combinarea ouălor cu banane poate provoca balonare, încetinind digestia.

Ouăle sunt o sursă de hrană hrănitoare, bună pentru sănătate și ușor accesibilă, făcându-le favorite în rândul multor oameni.

Cu toate acestea, există unele combinații de ouă cu anumite tipuri de alimente care nu numai că nu reușesc să ofere o experiență plăcută, dar pot fi și dăunătoare sănătății din diverse motive, potrivit Times of India.

Iată câteva alimente pe care trebuie să evitați să le consumați în anumite combinații și care nu trebuie consumate împreună cu ouă.

Evitați combinarea acestor alimente cu ouă

  • Citrice

Cel mai bine este să evitați combinarea ouălor cu citrice precum portocalele sau grepfrutul, deoarece aciditatea acestor fructe poate face ca ouăle să se coaguleze atunci când sunt gătite împreună.

  • Vin roșu

Ouăle și vinul roșu nu sunt de obicei o combinație armonioasă. Taninurile din vinul roșu pot intra în conflict cu aroma ouălor și pot crea o senzație gustativă neplăcută.

  • Creale cu zahăr

În timp ce ouăle pot face parte dintr-un mic dejun echilibrat, combinarea lor cu cereale cu zahăr poate să nu fie cea mai sănătoasă alegere. Este mai bine să optați pentru cereale integrale sau cereale cu conținut scăzut de zahăr dacă mâncați ouă la micul dejun.

  • Alcool

Evitați consumul de băuturi alcoolice care conțin ouă crude, cum ar fi lichiorul de ouă, deoarece există un risc crescut de apariție a bolilor alimentare din cauza potențialului contaminare cu Salmonella în ouăle crude.

  • Lapte de soia

Ouăle și laptele de soia sunt ambele bogate în proteine. Combinarea celor două poate duce la o creștere a proteinelor în organism, provocând un exces de proteine, ceea ce poate duce la probleme digestive.

Combinații alimentare greșite

  • Mâncăruri murate

Aromele îndrăznețe și aromate ale alimentelor murate sau fermentate pot umbri gustul delicat al ouălor. În plus, gustul picant al acestor alimente poate învinge cu ușurință aroma ouălor.

  • Ceai

Cel mai bine este să evitați combinarea ceaiului cu ouăle, deoarece taninurile din ceai pot inhiba absorbția nutrienților din ouă. În plus, această combinație poate provoca gaz și aciditate.

  • Banane

Dacă obișnuiți să mâncați în mod regulat ouă și banane împreună, este timpul să faceți o pauză și să vă reconsiderați opțiunea. Această combinație de alimente poate provoca balonare și poate dura mai mult pentru digerare. Prin urmare, cel mai bine este să vă bucurați de ele separat, ca parte a unei diete sănătoase.

Recent Posts

Surpriză de la Casa de Pensii: pensiile pe noiembrie livrate mai devreme. Data când vor intra banii pe card

Casa de Pensii a anunțat o surpriză plăcută pentru pensionari în luna noiembrie, livrând primele…

11 minute ago

Melania Trump, transformată total de operațiile estetice! Cum arăta Prima Doamnă a SUA în urmă cu 20 de ani?

Melania Trump, soția  președintelui american Donald Trump, a fost frecvent analizată și speculată în media…

31 de minute ago

HOROSCOP. Zodii care au parte de NOROC și abundență pe 8 noiembrie

Horoscopul zilei de vineri, 8 noiembrie 2024, spune că nativii din zodiac au parte de…

51 de minute ago

Cât de sigure sunt spitalele româneşti în privinţa infecţiilor nosocomiale?

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete a anunţat joi care este situaţia din…

o oră ago

STUDIU. Doar 5 minute de exerciţii fizice în fiecare zi reduc tensiunea arterială crescută

Exerciţiile fizice realizate timp de cinci minute în fiecare zi ar putea reduce tensiunea arterială,…

2 ore ago

Anunț major pentru toți seniorii! Schimbările anunțate de Casa de Pensii care îi afectează pe cei 5 milioane de pensionari de la 1 ianuarie 2025

La 1 ianuarie, aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public românesc vor rămâne neindexate, conform…

2 ore ago

Citeste si: