Din cuprinsul articolului
Alimente care nu se combină cu ouă! Consumul de ouă cu lapte de soia poate duce la un aport excesiv de proteine și disconfort digestiv, în timp ce combinarea ouălor cu banane poate provoca balonare, încetinind digestia.
Ouăle sunt o sursă de hrană hrănitoare, bună pentru sănătate și ușor accesibilă, făcându-le favorite în rândul multor oameni.
Cu toate acestea, există unele combinații de ouă cu anumite tipuri de alimente care nu numai că nu reușesc să ofere o experiență plăcută, dar pot fi și dăunătoare sănătății din diverse motive, potrivit Times of India.
Iată câteva alimente pe care trebuie să evitați să le consumați în anumite combinații și care nu trebuie consumate împreună cu ouă.
Cel mai bine este să evitați combinarea ouălor cu citrice precum portocalele sau grepfrutul, deoarece aciditatea acestor fructe poate face ca ouăle să se coaguleze atunci când sunt gătite împreună.
Ouăle și vinul roșu nu sunt de obicei o combinație armonioasă. Taninurile din vinul roșu pot intra în conflict cu aroma ouălor și pot crea o senzație gustativă neplăcută.
În timp ce ouăle pot face parte dintr-un mic dejun echilibrat, combinarea lor cu cereale cu zahăr poate să nu fie cea mai sănătoasă alegere. Este mai bine să optați pentru cereale integrale sau cereale cu conținut scăzut de zahăr dacă mâncați ouă la micul dejun.
Evitați consumul de băuturi alcoolice care conțin ouă crude, cum ar fi lichiorul de ouă, deoarece există un risc crescut de apariție a bolilor alimentare din cauza potențialului contaminare cu Salmonella în ouăle crude.
Ouăle și laptele de soia sunt ambele bogate în proteine. Combinarea celor două poate duce la o creștere a proteinelor în organism, provocând un exces de proteine, ceea ce poate duce la probleme digestive.
Aromele îndrăznețe și aromate ale alimentelor murate sau fermentate pot umbri gustul delicat al ouălor. În plus, gustul picant al acestor alimente poate învinge cu ușurință aroma ouălor.
Cel mai bine este să evitați combinarea ceaiului cu ouăle, deoarece taninurile din ceai pot inhiba absorbția nutrienților din ouă. În plus, această combinație poate provoca gaz și aciditate.
Dacă obișnuiți să mâncați în mod regulat ouă și banane împreună, este timpul să faceți o pauză și să vă reconsiderați opțiunea. Această combinație de alimente poate provoca balonare și poate dura mai mult pentru digerare. Prin urmare, cel mai bine este să vă bucurați de ele separat, ca parte a unei diete sănătoase.
Stelele vor fi de partea lor: Acestea sunt cele mai norocoase semne ale săptămânii. Trei…
Rețetă ușoară și rapida: Dovlecei marinați în ulei de măsline. Pentru a avea întotdeauna o…
Mii de studenți doresc o carieră în sistemul sanitar. Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie…
Bilete de odihnă și tratament pentru seniori. Veste bună pentru pensionarii care doresc să beneficieze…
Cei care consumă produse lactate regulat trebuie să știece au descoperit cercetătorii. Toată lumea știe…
Anunțul care dă fiori românilor! Gheorghe Mărmureanu spune când un cutremur devastator va lovi România…