Sari la conținut

8 alimente care nu se combină cu ouă! Pot provoca provoca probleme digestive și balonare

ouă
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Cand nu trebuie sa mai mananci ouă

Alimente care nu se combină cu ouă! Consumul de ouă cu lapte de soia poate duce la un aport excesiv de proteine ​​și disconfort digestiv, în timp ce combinarea ouălor cu banane poate provoca balonare, încetinind digestia.

Ouăle sunt o sursă de hrană hrănitoare, bună pentru sănătate și ușor accesibilă, făcându-le favorite în rândul multor oameni.

Cu toate acestea, există unele combinații de ouă cu anumite tipuri de alimente care nu numai că nu reușesc să ofere o experiență plăcută, dar pot fi și dăunătoare sănătății din diverse motive, potrivit Times of India.

Iată câteva alimente pe care trebuie să evitați să le consumați în anumite combinații și care nu trebuie consumate împreună cu ouă.

Evitați combinarea acestor alimente cu ouă

  • Citrice

Cel mai bine este să evitați combinarea ouălor cu citrice precum portocalele sau grepfrutul, deoarece aciditatea acestor fructe poate face ca ouăle să se coaguleze atunci când sunt gătite împreună.

  • Vin roșu

Ouăle și vinul roșu nu sunt de obicei o combinație armonioasă. Taninurile din vinul roșu pot intra în conflict cu aroma ouălor și pot crea o senzație gustativă neplăcută.

  • Creale cu zahăr

În timp ce ouăle pot face parte dintr-un mic dejun echilibrat, combinarea lor cu cereale cu zahăr poate să nu fie cea mai sănătoasă alegere. Este mai bine să optați pentru cereale integrale sau cereale cu conținut scăzut de zahăr dacă mâncați ouă la micul dejun.

  • Alcool

Evitați consumul de băuturi alcoolice care conțin ouă crude, cum ar fi lichiorul de ouă, deoarece există un risc crescut de apariție a bolilor alimentare din cauza potențialului contaminare cu Salmonella în ouăle crude.

  • Lapte de soia

Ouăle și laptele de soia sunt ambele bogate în proteine. Combinarea celor două poate duce la o creștere a proteinelor în organism, provocând un exces de proteine, ceea ce poate duce la probleme digestive.

Combinații alimentare greșite

  • Mâncăruri murate

Aromele îndrăznețe și aromate ale alimentelor murate sau fermentate pot umbri gustul delicat al ouălor. În plus, gustul picant al acestor alimente poate învinge cu ușurință aroma ouălor.

  • Ceai

Cel mai bine este să evitați combinarea ceaiului cu ouăle, deoarece taninurile din ceai pot inhiba absorbția nutrienților din ouă. În plus, această combinație poate provoca gaz și aciditate.

  • Banane

Dacă obișnuiți să mâncați în mod regulat ouă și banane împreună, este timpul să faceți o pauză și să vă reconsiderați opțiunea. Această combinație de alimente poate provoca balonare și poate dura mai mult pentru digerare. Prin urmare, cel mai bine este să vă bucurați de ele separat, ca parte a unei diete sănătoase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel