Sari la conținut

8 alimente care curăță plămânii și scad riscul de astm, bronșită sau BPOC

Alimente care îți curăță plămânii în mod natural
Credit foto: arhiva doctorulzilei.ro
Lipsa acestor legume, risc crescut de boli pulmonare
varza trateaza boli
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

5. Legume crucifere

Broccoli, conopida și varza sunt bogate în antioxidanți și compuși de sulf, cum ar fi glucozinolații. Acești compuși ajută la detoxifierea plămânilor prin îmbunătățirea capacității organismului de a elimina toxinele și agenții cancerigeni.

Legumele crucifere reduc, de asemenea, acumularea de mucus, scad inflamația și susțin sănătatea respiratorie generală, făcându-le vitale pentru detoxifierea plămânilor.

Un măr pe zi

Alimente care curăță plămânii: 6. Mere

Merele sunt pline de flavonoide, vitamina C și alți antioxidanți care susțin sănătatea plămânilor prin reducerea inflamației și a stresului oxidativ. Consumul regulat de mere a fost asociat cu îmbunătățirea funcției pulmonare și cu un risc mai scăzut de boli respiratorii cronice, cum ar fi astmul și bronșita.

Merele ajută, de asemenea, plămânii să elimine substanțele nocive.

alimente benefice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

7. Fructe de pădure

Fructele de pădure precum afinele și căpșunile sunt bogate în antioxidanți, în special vitamina C și polifenoli, care ajută la protejarea țesutului pulmonar de stresul oxidativ și inflamație.

Acești antioxidanți neutralizează radicalii liberi, reducând riscul de deteriorare a plămânilor și promovând sănătatea generală a plămânilor. Boabele susțin, de asemenea, sistemul imunitar, ajutând la detoxifierea plămânilor.

rodie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

 

Alimente care curăță plămânii: 8. Rodie

Rodiile sunt o sursă bogată de polifenoli și alți antioxidanți care ajută la protejarea plămânilor de daunele oxidative cauzate de toxine și poluanți. Consumul regulat de rodii poate îmbunătăți funcția pulmonară, reduce inflamația și poate sprijini procesele naturale de detoxifiere ale organismului, ajutând la menținerea sănătoasă a țesutului pulmonar și a funcției respiratorii.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel