Sari la conținut

70% din oameni fac aceste greșeli MAJORE! Cum să ne menținem CREIERUL sănătos și care sunt cele mai comune obiceiuri care îl pun în PERICOL

Acestea sunt cele mai întâlnite greșeli pe care le facem zilnic și care ne influențează major sănătatea creierului.

Absența micului dejun. Micul dejun chiar este masa cea mai importantă a zilei, dar dacă va lipsi mereu, nivelul zahărului în sânge va fluctua. După o noapte de somn, organismul are nevoie de hrană. Altfel, creierul nu va beneficia de nutrienți și va fi dezechilibrat.

Lipsa somnului pe timp îndelungat reduce numărul celulelor sănătoase ale creierului. Somnul repară întregul corp afectat de stres și regenerează fiecare celulă.

Prea mult zahăr. Din păcate, zahărul se găsește în tot ce bem sau mâncăm. Dacă vei reduce concentrația de zahăr din organism, îți vei face un mare bine. În absența zahărului, corpul absoarbe mai mulți nutrienți și previne problemele cerebrale.

Supraalimentația. Dacă mâncați prea mult, vă veți îngrășa sau veți deveni obez, vor fi grav afectate celulele stem din creier și vă veți reduce mult concentrarea.

Fumatul. Acesta este cel mai grav obicei. Pe lângă faptul că dăunează serios întregului organism, are foarte multe efecte asupra creierului. Îl micșorează și contribuie la un tip de tip de demență asemănătoare cu Alzheimer.

Dacă vă acoperiți capul, în timpul somnului. Poate sună ciudat, dar avem nevoie de cât mai mult oxigen pe parcursul nopții, dacă ne acoperim capul, ne pătrunde mai puțin oxigen și crește cantitatea de dioxid de carbon.

Aerul poluat. Nu poți purta mereu o mască, iar soluții nu sunt prea multe. Creierul are nevoie de foarte mult oxigen, iar aerul poluat ne privează de acest lucru.

Dacă muncim atunci când suntem bolnavi. E adevărat că muncim mult, fiindcă avem multe lucruri de făcut, chiar și atunci când suntem bolnavi. Uităm însă că atunci când trupul nostru se îmbolnăvește, de fapt, el imploră odihna. Permiteți-i să se odihnească și nu îl suprasolicitați.

Discuțiile anoste. Vorbirea activează creierul și îl pune la treabă. Încercați să purtați discuții cât mai elevate, ca să vă mențineți sănătatea creierului la cote înalte.

Gândurile negative. Gândurile noastre dictează sănătatea cerebrală. Deschid căi noi și activează fiecare segment al creierului. Creierul trebuie pus tot timpul la treabă, altfel se va micșora și nu va mai fi la fel de eficient, din cauza inactivității. Exersați-vă lucrurile la care excelați.

Învățați, vorbiți și gândiți! Aceste activități fac minuni pentru creier!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel