Categories: Stil de viaţă

7 simptome de anxietate pe care oamenii le confundă cu un atac de cord

Anxietatea și stresul provoacă simptome fizice care îi șochează pe oameni, deoarece aceștia le confundă cu o stare de preinfarct. Iată cum să le deosebiți.

Din cap până în picioare, simptomele fizice ale anxietății pot fi extrem de stresante. Multe dintre simptomele pe care le puteți experimenta dacă suferiți de stres cronic sunt atât de intense și similare cu cele ale unui atac de cord, încât pot provoca panică și confuzie.

Prin urmare, este necesar să înțelegeți și să recunoașteți semnele fizice ale anxietății pentru a lua măsurile adecvate.

Ce simțiți în corpul dumneavoastră atunci când suferiți de stres?

1. Amețeli și senzație de leșin

Acestea sunt simptome comune ale anxietății. Nivelul de oxigen din sânge scade din cauza respirației rapide și superficiale, ceea ce duce la un sentiment de amețeală.

2. Tensiune musculară și durere

Mușchii pot deveni înțepeniți și dureroși, în special în gât, umeri și spate. Această tensiune poate provoca dureri de cap și migrene.

3. Greață și disconfort stomacal

Sistemul digestiv este strâns legat de starea noastră mentală, iar stresul poate provoca diverse probleme digestive, precum greață, dureri de stomac și diaree.

4. Dureri în piept și palpitații

Pot varia de la o senzație de presiune ușoară la o durere intensă, ascuțită. De multe ori, această durere este interpretată greșit ca un semn al unui atac de cord. Cu toate acestea, durerea din cauza stresului este adesea asociată cu anxietatea sau atacurile de panică și poate fi însoțită de respirație rapidă și senzație de sufocare.

Palpitațiile sunt senzația că inima bate repede, puternic sau neregulat. Acestea sunt frecvente la persoanele care suferă de stres și anxietate. În timpul unui atac de panică, organismul eliberează o cantitate mare de adrenalină, care poate provoca palpitații. Deși aceste simptome sunt alarmante, ele nu indică întotdeauna o problemă cardiacă gravă.

5. Dificultate în respirație

Stresul și anxietatea vă pot face să hiperventilați, ceea ce înseamnă că respirați repede și superficial. Acest lucru poate duce la un sentiment de sufocare.

Persoanele care hiperventilează pot avea, de asemenea, amețeli și amorțeală la nivelul brațelor și picioarelor. În absența dioxidului de carbon, organismul restricționează fluxul sanguin către extremități, rezultând aceleași senzații ca și în cazul amorțelii mâinilor.

6. Transpirație excesivă

Aceasta apare adesea în situații de anxietate severă sau panică și poate fi însoțită de frisoane.

Transpirația excesivă poate fi confundată cu simptomele unui atac de cord, mai ales dacă este asociată cu dureri în piept și dificultăți de respirație. Transpirațiile nocturne sunt mai periculoase decât am crezut. Noi studii au descoperit că acestea pot prezice aceste afecțiuni.

7. Durere în brațul stâng

Deși acesta este considerat un semn clasic al unui atac de cord, poate apărea și din cauza stresului. Acest lucru se datorează probabil combinației de tensiune musculară și deshidratare care este comună la cei cu anxietate.

Cum să faci diferența între durerea cauzată de stres și durerea provocată de un atac de cord

Durere cauzată de stres:

  • Apare de obicei în contextul perioadelor de anxietate sau stres sever
  • Poate fi însoțită de alte simptome de anxietate, cum ar fi respirația rapidă, palpitațiile, transpirația
  • Durerea poate fi mai difuză și mai variabilă.

Durere cauzată de un atac de cord:

  • De obicei, intensă și persistentă
  • Poate fi însoțită de alte simptome, cum ar fi dureri în piept, dificultăți de respirație, greață, transpirație abundentă, amețeli
  • Durerea poate radia în alte zone, cum ar fi maxilarul, gâtul, spatele sau abdomenul.

Dacă vă confruntați cu oricare dintre simptomele de mai sus și nu sunteți sigur de cauza lor, este important să consultați un medic pentru a exclude orice afecțiune medicală gravă.

În același timp, adoptarea unor tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi exercițiile de respirație, meditația și activitatea fizică regulată vă vor ajuta să reduceți efectele stresului.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

1 minut ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

21 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

41 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: