În fiecare lună, cheltuielile pentru medicamente și produse destinate sănătății ocupă o proporție însemnată în bugetul nostru. Din fericire, avem la îndemână mai multe metode prin care putem economisi bani atunci când mergem la farmacie.
Am discutat cu Georgeta Ionescu, farmacist și am aflat câteva sfaturi utile:
Acordă importanța cuvenită prevenției. În măsura în care este în puterea ta, străduiește-te să previi și să îți protejezi pe cât posibil sănătatea. Cheltuielile asociate prevenției sunt considerabil mai mici decât cele destinate tratamentului curativ.
Înainte de a te grăbi să recurgi la automedicație sau la sfatul apropiaților privind administrarea medicamentelor, îți recomandăm să iei în considerare o consultație la medicul de familie sau specialist. Acesta îți va prescrie, în funcție de starea ta de sănătate și de istoricul medical, tratamentul de care ai nevoie sau îți va elibera o rețetă compensată (după caz).
Discută cu farmacistul și întreabă-l care sunt alternativele terapeutice pe care le ai la dispoziție. El îți poate indica produse ce îți îmbunătățesc starea de sănătate și pe care altfel poate nu le-ai fi luat în calcul.
Persoanele asigurate (care plătesc asigurările sociale de sănătate direct sau prin intermediul angajatorului ori sunt pensionare) își pot procura tratamentul în baza rețetelor compensate sau gratuite, prescrise de medicul de familie sau specialist, atât pentru bolile cronice, cât și pentru cele acute sau subacute.
De multe ori, uităm să folosim carduri de reduceri atunci când suntem într-o farmacie, fie că ne grăbim, uităm, nu le avem la noi, sau, pur și simplu, suntem comozi. Cardurile de reduceri pot însemna o economie semnificativă, mai ales atunci când cumperi o cantitate mai mare de produse destinate sănătății. În plus, ai acces la avantaje suplimentare, cum ar fi: oferte personalizate și promoții speciale.
Pe lângă faptul că economisești timp, poți descoperi oferte pe care nu ai timp să le observi în farmacii sau sunt valabile doar online. Este important de reținut că nu poți achiziționa online medicamente (cu sau fără rețetă), ci doar anumite categorii de produse, cum ar fi: îngrijire pentru mămici și copii, îngrijire personală, frumusețe, suplimente alimentare, aparatură medicală.
Înainte de a lua drumul farmaciei, fă un inventar al medicamentelor pe care le ai deja acasă. Verifică inclusiv termenul de valabilitate al produselor. Este posibil să descoperi medicamente despre care ai uitat că le-ai cumpărat odată și în felul acesta să eviți cheltuielile suplimentare. Cu toate acestea, cere sfatul farmacistului în privința administrării acestora de fiecare dată când te simți rău. Un tratament care s-a dovedit eficace în trecut poate fi nepotrivit pe viitor.
Pune în aplicare sfaturile pe care ți le-am oferit și vei observa că în câteva luni bugetul alocat medicamentelor se va reduce.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…