Din cuprinsul articolului
Semne că nu mănânci suficiente grăsimi sănătoase. Potrivit științei ai nevoie de grăsimi în dietă, dar trebuie doar să te asiguri că consumi tipul potrivit de grăsimi bune și cantitatea potrivită.
Cea mai mare parte a acestei științe despre „grăsimi sănătoase” se concentrează pe două categorii principale de grăsimi nesaturate.
E vorba de grăsimile mononesaturate și grăsimi polinesaturate. Grăsimile mononesaturate care includ acizi grași omega-3, ajută la reglarea inflamației și par să joace un rol în orice, de la sănătatea inimii la starea de spirit și fericirea. Grăsimile polinesaturate pot reduce colesterolul rău și crește cel bun și micșorezeză grăsimea periculoasă din burtă asociată cu tulburările metabolice.
Aceste grăsimi nesaturate bune pentru tine sunt esențiale pentru sănătatea ta generală. Iată câteva indicii care ar putea să-ți arate că ai nevoie de mai multe grăsimi bune în mesele tale zilnice.
Sună complet contraintuitiv, dar trebuie să mănânci grăsimi pentru a arde grăsimi. Consumul unei cantități mici de grăsimi nesaturate la fiecare masă te va ajuta să te simți mai mulțumit pe o perioadă mai lungă de timp și, prin urmare, să consumi mai puțin în general.
Când vine vorba de dezbaterea privind pierderea în greutate cu conținut scăzut de grăsimi vs. cu conținut scăzut de carbohidrați, cea mai recentă știință favorizează cu desăvârșire dietele sărace în carbohidrați.
Un studiu randomizat de la National Institutes of Health a descoperit recent că cei care consumă un conținut scăzut de carbohidrați au pierdut mai mult în greutate (aproximativ 8 kilograme) decât cei cu dietă cu conținut scăzut de grăsimi pe o perioadă de 12 luni.
Dacă simți cî încă ți-e foame, deși abia te-ai ridicat de la masă, este posibil să fie din cauza faptului că nu consumi tipurile potrivite de grăsimi care să te ajute să te simți sătul.
Un studiu din 2009 publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a măsurat, printre altele, efectul consumului de diferite tipuri de grăsimi asupra sațietății și a aportului de alimente. Cincisprezece subiecți au consumat diferite tipuri de grăsimi la mesele lor sau deloc.
Rezultatele au arătat că participanții care au consumat grăsimi nesaturate s-au simțit mai plini după fiecare masă. Desigur, consumul de mai multe fibre sau consumul de proteine slabe poate ajuta, de asemenea, să prevină foamea mai mult timp.
Deși nu petreci mult timp la soare și folosești cremele de piele, pielea ta este întotdeauna uscată. Cauza pielii uscate poate fi legată de lipsa de grăsimi sănătoase din dieta ta.
Dacă ai o problemă cu bariera pielii, pielea arată și se simte uscată și poate fi mai predispusă la erupții cutanate cu eczeme. În cazurile severe, pielea poate crapa și sângera în mod vizibil. O dietă cu mai multe grăsimi nesaturate poate inversa această tendință.
Inima obține 70% din combustibil din grăsime, care este plină de energie. Grăsimile furnizează 9 calorii pe gram, ceea ce este mai mult decât dublu față de caloriile găsite în aceeași cantitate de carbohidrați sau proteine.
Asta înseamnă că există mult mai multe calorii într-un avocado decât într-un măr, dar dacă simți în mod constant că nu ai energie, ar putea fi timpul pentru mai multe gustări (sănătoase) bogate în grăsimi. Nu mai crede aceste mituri despre grăsimi care te împiedică să slăbești.
Creierul este gras în proporție de 60% și are nevoie de grăsimi pentru a continua să funcționeze eficient, potrivit greatist.com. O dietă bogată în grăsimi mononesaturate, pe care le poți găsi în alimente precum uleiul de măsline, uleiul de șofrănel, nucile și unturile de nuci, crește producția de neurotransmițător acetilcolină, care este important în funcționarea proceselor de învățare și memorie.
Deși consumi alimente bogate în vitaminele A, D, E și K, pare că nu obții niciun beneficiu pentru sănătate. Fără vitamina A adecvată, ai putea avea ochi și piele uscată, de exemplu. Fără suficientă vitamina C, ai putea avea un timp prelungit de vindecare a rănilor și mai multe vânătăi.
Toate aceste patru vitamine necesită grăsimi pentru a fi absorbite și utilizate de organism.
Focile au căptușeală suplimentară, pentru că oceanul este un loc rece. În mod asemănător, omul ar trebui să poarte un mic strat de izolație de grăsime sub piele pentru a-și regla temperatura internă, potrivit SFGate.com.
Dacă simți că îți este frig mereu și se pare că îți lipsește un strat de grăsime, ar fi timpul să mărești consumul de avocado, nuci, semințe și alte alimente grase.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…