Din cuprinsul articolului
Pielea pierde continuu celulele moarte ale pielii și le înlocuiește cu celule noi. Cu toate acestea, uneori aceste celule moarte se acumulează pe suprafața pielii, făcând-o să pară plictisitoare.
Pe măsură ce celulele moarte ale pielii se acumulează, acestea inhibă absorbția nutrienților și blochează glandele sudoripare, ducând deseori la formarea acneei, a punctelor negre și a punctelor albe.
O problemă persistentă a acumulării celulelor moarte ale pielii poate provoca, de asemenea, fulgi, pete uscate și îmbătrânire prematură.
Prin urmare, este esențial să vă exfoliați în mod regulat pielea pentru a ajuta la curățarea pielii de celulele moarte, murdărie și ulei. De asemenea, permite absorbția eficientă a produselor pentru piele.
Exfolierea este cheia îndepărtării celulelor moarte ale pielii, permițând pielii să se regenereze. Următoarele sunt câteva remedii casnice care pot ajuta la eliminarea celulelor moarte nedorite ale pielii.
Periajul uscat pe piele este o metodă eficientă de îndepărtare a acumulării de celule moarte ale pielii. Mai mult, periajul uscat ajută la strângerea pielii și îmbunătățește textura acesteia.
Mod de utilizare:
Zățul de cafea are o textură grosieră și, prin urmare, funcționează ca exfoliant naturali. În plus, cofeina din cafea mărește circulația și previne foto îmbătrânirea.
Puteți face un scrub amestecând zațul de cafea cu orice ulei care hidratează și hrănește pielea.
Mod de utilizare:
Utilizarea topică a zeiței este populară pentru estomparea petelor întunecate, petelor de orice fel, bronzului etc. Ajută, de asemenea, la curățarea pielii de orice impurități și murdărie.
Fiind un produs lactat, zeama conține acid lactic care acționează ca un exfoliant ușor și ajută la ușurarea pielii.
Ovăzul, pe de altă parte, este un exfoliant natural care calmează, hidratează și întinerește pielea.
Cum se folosește:
Zahărul este un ingredient popular și eficient pentru scrub datorită acțiunii sale exfoliante blânde. De asemenea, este sigur în caz de ingestie accidentală.
Uleiul de cocos, pe de altă parte, hidratează profund și hrănește pielea. Puteți adăuga, de asemenea, ulei esențial de lavandă la scrub pentru un efect calmant.
Acest exfoliant este util în special pentru a obține buze netede și suple. Cu toate acestea, se recomandă să nu utilizați acest exfoliant pe față, deoarece granulele de zahăr pot deteriora pielea sensibilă a feței și pot provoca iritații.
Mod de utilizare:
Migdalele sunt o sursă bogată de vitamină E antioxidantă, care ajută la gestionarea problemelor pielii asociate cu deteriorarea oxidativă.
Mai mult, migdalele conțin proprietăți hidratante care hrănesc pielea din interior și îi îmbunătățesc sănătatea. Laptele conține acid lactic care curăță și exfoliază pielea.
Mod de utilizare:
Coaja de portocală este un alt exfoliant natural extrem de eficient. Vitamina C din cojile de portocală ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și a murdăriei și întinerește pielea în același timp.
Mod de utilizare:
Sărurile Epsom stimulează circulația sângelui, în special la picioare, ajutând astfel la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. De asemenea, conțin magneziu, care poate ajuta la detoxifierea picioarelor.
Mod de utilizare:
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…