Părinții își doresc copii cât mai inteligenți, cu rezultate cât mai bune la școală și cu performanțe deosebite la activitățile extra-curriculare. Inteligența acestora este, însă, influențată într-o bună măsură de către părinți și în special de mamă, în perioada sarcinii, iar mai apoi de câțiva factori simpli din programul zilnic, ca de exemplu activitățile realizate, odihna și alimentația.
Iată 7 recomandări pentru a crește IQ-ul copilului:
Cercetătorii au dovedit că dacă mama consumă acest tip de alimente pe perioada sarcinii, copiii vor avea un IQ mai mare cu aproximaticv 3,5 puncte deoarece acești acizi nu sunt sintetizați în mod natural de organism și ajută la dezvoltarea celulelor nervoase. De asemenea, odată cu creșterea copilului se recomandă introducerea în meniul acestuia a preparatelor din pește (de exemplu somon), a nucilor sau migdalelor în formă crudă, deoarece au un conținut bogat în Omega 3.
Somnul are un rol foarte important în dezvoltarea celulelor nervoase și a copilului în general. Lipsa de somn poate afecta anumite părți ale creierului, în special lobii frontali, care controlează abilitatea de a lua decizii, de a forma amintiri etc. De asemenea, specialiștii sunt de părere că, dacă un copil de clasa a șasea nu doarme o oră, la momentul potrivit, creierul lui va funcționa precum al unuia de clasa a patra.
Înscrierea unui copil la grădiniţă îi măreşte IQ-ul cu peste 4 puncte. Alături de alți copii de vârsta lui, într-un mediu în care este provocat să descopere și să învețe, copilul își va contura mult mai repede abilități precum socializarea sau învățarea și se va adapta cu o mai mare ușurință la viitoarea etapă – școala.
Potrivit oamenilor de știință, puteți în acest fel să creșteți coeficientul de inteligență al copilului cu aproximativ 6 puncte. Totodată, lectura interactivă, pe parcursul căreia copilul își poate imagina că este el însuși unul dintre personaje, este o bună modalitate de dezvoltare a vocabularului și a creativității.
IQ-ul copiilor a fost evaluat înainte și după cursurile de muzică și s-a demonstrat faptul că, pentru mulți dintre ei, lecțiile au influențat pozitiv creșterea coeficientului de inteligență.
Este dovedit faptul că părinții și caracteristicile genetice pe care aceștia le transmit copiilor au mai puțină influență în dezvoltarea și evoluția lor ulterioară față de cât s-ar crede. Pe de altă parte, cercul de prieteni are o influență confirmată asupra comportamentului și conturarea abilităților acestora și, pe cât posibil, este de preferat să cunoașteți prietenii sau persoanele cu care copiii își petrec timpul liber sau orele de la școală astfel încât să vă asigurați că mediul este unul benefic pentru ei.
Într-o măsură mai mare decât adulții, copiii au nevoie să le reconfirmați încrederea pe care o aveți în ei și în capacitatea lor de a reuși să ducă la bun sfârșit lucrurile pe care și le propun. Astfel, îi ajutați să aibă siguranța propriilor decizii la vârsta maturității și să devină responsabili pentru propriile acțiuni. De asemenea, acest lucru influențează dezvoltarea IQ-ului lor, fapt dovedit științific prin experimentul realizat cu niște elevi de nivel mediu, dar cărora profesorilor le-au fost prezentați ca având o inteligență „peste medie”. Rezultatul după o bună perioadă de timp, a fost îmbunătățirea IQ-ului elevilor cu o medie de 10 până la 22 de puncte.
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…