Din cuprinsul articolului
7 motive pentru care merită să bei ceai verde. Ceaiul verde este o băutură care este produsă din frunza proaspătă de Camellia sinensis, bogată în compuși fenolici care acționează ca antioxidanți și substanțe nutritive care oferă diferite beneficii pentru sănătate, pentru prevenirea și tratarea diferitelor boli.
Conținutul de flavonoide și catehine oferă diverse proprietăți ceaiului verde, oferindu-i un efect antioxidant, antimutagen, antidiabetic, antiinflamator, antibacterian și antiviral, precum și cu proprietăți de prevenire a cancerului. Acest ceai poate fi obținut în pulbere solubilă, pliculețe sau capsule și poate fi achiziționat în supermarketuri, magazine online și magazine de produse naturale.
7 motive pentru care merită să bei ceai verde. Principalele beneficii ale ceaiului verde pentru organism sunt:
Consumul regulat de ceai verde ar putea preveni unele tipuri de cancer, în principal de prostată, gastro-intestinal, sân, plămân, ovarian și vezică, deoarece este bogat în antioxidanți care previn deteriorarea celulelor produse de radicalii liberi, evitând creșterea celulelor canceroase, funcționând ca un chemopreventiv.
Datorită faptului că ceaiul verde conține diverși compuși bioactivi, cum ar fi cofeina, catehinele și polifenolii, consumul său regulat ar putea contribui la promovarea pierderii în greutate și la scăderea circumferinței abdominale.
Unele studii indică faptul că ceaiul verde ajută la accelerarea metabolismului, făcând corpul să utilizeze mai multă energie; În plus, facilitează digestia, reglează intestinul și combate retenția de lichide, cu toate acestea, rezultatele nu sunt încă concludente în acest sens, necesitând mai multe studii pentru a demonstra acest lucru.
Ceaiul verde oferă o cantitate mare de antioxidanți care previn îmbătrânirea celulelor, deoarece luptă împotriva radicalilor liberi, menținând pielea hidratată, arătând sănătos și prevenind formarea ridurilor.
Ceaiul verde ajută la reglarea nivelului de colesterol, în principal colesterolul LDL „rău”, datorită puterii sale antioxidante. În plus, inhibă formarea cheagurilor de sânge, reducând riscul de tromboză, atacuri de cord și accident vascular cerebral.
Această plantă are proprietăți antimicrobiene care ajută la combaterea bacteriilor și a virușilor, prevenind apariția unor boli precum răcelile, gripa sau gripa A și B, printre altele.
Datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatorii, ceaiul verde poate preveni cariile și inflamația gingiilor, reducând riscul de parodontită. În plus, ajută și la controlul respirației urât mirositoare.
Datorită acțiunii antioxidante a catechinelor pe care le are ceaiul verde, care ajută la reducerea stresului oxidativ și la îmbunătățirea rezistenței la insulină și, prin urmare, la reglarea nivelului de zahăr, aportul acestui ceai este o opțiune excelentă atât pentru prevenirea diabetului, cât și pentru cei care îl au deja .
Călin Georgescu a ieșit învingător din primul tur al alegerilor prezidențiale din România, având un…
Consumul de alimente în care se găsesc reziduuri de pesticide poate produce efecte nocive asupra…
Noiembrie se anunță a fi o lună cu adevărat de bun augur pentru 3 dintre…
Medic specialist, despre colesterol. Conform terminologiei medicale, colesterolul este un sterol și lipide conținute în…
Anunț de ultimă oră pentru seniorii cu pensie mică și grupe de muncă.După ce mai…
Rezultatele oferite de exit-poll-uri care arată succesul fabulos pe care Călin Georgescu, candidat prezidențiale 2024, …