Din cuprinsul articolului
7 moduri rapide de a elimina papiloamele. Puteți elimina aceleași papiloame acasă folosind metode tradiționale, dar ar trebui să vă amintiți că astfel de metode nu sunt potrivite pentru toată lumea și uneori prezintă riscuri.
„Mulți oameni confundă tipurile de excrescențe ale pielii, de exemplu, unele veruci pot arăta la fel ca papiloamele, dar trebuie îndepărtate în moduri diferite”, explică medicul.
Nu îndepărtați singur papiloamele dacă și-au schimbat culoarea, sângerează sau sunt localizate pe membranele mucoase. Dacă papiloamele cresc în dimensiune sau provoacă durere, consultați un dermatolog.
„Toate metodele enumerate pot ajuta doar când există formațiuni mici, dar nu elimină cauza (papillomavirus uman, HPV). Tratamentul la domiciliu poate fi eficient în cazurile ușoare, dar există întotdeauna riscul de complicații sau recădere”, conchide Irina.
Flori galbene de rostopască
Se folosește sucul proaspăt de rostopască sau de farmacie. Sucul se aplică cu grijă pe papilom de 2-3 ori pe zi. După câteva săptămâni, creșterea se poate usca și cădea. Există și un risc: un efect iritant puternic care poate provoca arsuri pielii sănătoase.
Usturoi
Usturoiul zdrobit este uns pe locul dureros sau se face sub formă de compresă noaptea. Repetați procedura zilnic până când starea se îmbunătățește. Există, de asemenea, riscul de arsuri și iritații ale pielii la contact prelungit.
Oţet
Pentru aplicare la fața locului, utilizați oțet de mere. Se aplică cu un tampon de vată pe papilom de mai multe ori pe zi, uneori se fac chiar și comprese cu drepturi depline, aplicând câteva ore. Această metodă nu este recomandată pentru papiloamele mari, iar unele persoane pot avea o reacție alergică la oțet.
Ulei de ricin
Uleiul se aplică pe papilom de două până la trei ori pe zi. Este blând și ajută la reducerea inflamației. Metoda este potrivită chiar și pentru pielea copiilor și cea sensibilă, deoarece aproape că nu provoacă iritații.
Bicarbonat de sodiu
Amestecați bicarbonatul de sodiu amestecat cu o cantitate mică de apă sau peroxid pentru a forma o pastă. Acest amestec se aplică pe creștere și se lasă câteva minute, după care se spală. Procedura trebuie repetată până când papilomul cade.
Coaja de banană
Partea interioară a cojii de banană este aplicată pe papilom sub formă de compresă, noaptea. Metoda aparține mai degrabă categoriei de mituri, deoarece încă nu există o explicație științifică clară, necesită o utilizare pe termen lung. Dar, pe de altă parte, metoda este considerată sigură și cu siguranță nu va dăuna.
Aloe vera
Gelul de aloe se aplică pe papilom de mai multe ori pe zi. Sprijină vindecarea și reduce inflamația, potrivit pentru pielea sensibilă și excrescențe mici.
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…
Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…