Din cuprinsul articolului
Coronavirusul v-a făcut să vă reconsiderați să învățați cum să vă întăriți funcția sistemului imunitar și sănătatea generală? Pun pariu că răspunsul este da.
Spre deosebire de momentele de dinainte de pandemie, subiectele de igienă, funcția imunitară și remediile naturale pentru sănătate sunt printre cele mai mari întrebări din capul oamenilor și din motive întemeiate.
Evitarea coronavirusului nu poate fi garantată deocamdată prin nicio strategie sau medicament, dar devine evident că persoanele cu un sistem imunitar puternic și reactiv sunt capabile să prevină (uneori) să-l atingă sau să minimizeze riscurile pe care le implică pentru sănătate.
Deși aceste acțiuni sunt întotdeauna aspecte importante ale menținerii sănătății bune, ele pot fi cruciale în perioadele de risc crescut, ca acum.
Coronavirusul, precum și majoritatea celorlalți viruși, sunt uciși prin spălarea corectă a mâinilor timp de 20 de secunde cu săpun sau folosind dezinfectant pentru mâini care conține mai mult de 60% alcool.
Fumătorii au un risc crescut de a contracta infecții și de a suferi complicații severe din cauza acestor infecții. Nu ar trebui să avem nevoie de mai multe motive pentru a nu fuma, dar un moment ca acesta evidențiază importanța și mai mult.
Somnul este important pentru sănătate în general și, ca bonus, poate aduce beneficii și funcției noastre imunitare. De exemplu, un studiu a arătat că cei cu insomnie au avut, în medie, un răspuns imun mai mic la vaccinul antigripal, în timp ce un alt studiu pe gemeni a arătat că cei cu probleme de somn au modificat expresia genelor legate de funcția imunitară.
Studiile observaționale arată că cei care fac mișcare tind să sufere mai puține infecții decât cei care nu fac. În timp ce aceste studii au variabile confuze, consensul general este că exercițiul fizic este probabil benefic, cu unele avertismente.
În timp ce factorii de stres acut pot îmbunătăți temporar funcția imunitară, stresorii cronici diminuează funcția imunitară. Îngrijorarea cu privire la inflație, stresul pentru a avea suficientă mâncare și concentrarea asupra incertitudinilor viitorului pot crește nivelul de cortizol, ceea ce poate avea un impact negativ asupra funcției noastre imunitare.
Deși datele sunt dificil de interpretat în acest domeniu, un studiu a arătat că studenții la medicină cu niveluri de stres în creștere înainte de examenele lor finale aveau o funcție scăzută a celulelor ucigașe naturale, celulele care sunt „primul răspuns” al sistemului nostru imunitar.
În perioadele de stres, unii oameni apelează la alcool ca mecanism de adaptare. În timp ce meditația, plimbările în natură și exercițiile de mindfulness sunt probabil modalități mai sănătoase de a face față, pentru unii nu sunt suficiente, iar alcoolul adaugă ceva în plus. Aici nu se judeca. Cu toții trebuie să facem tot ce putem pentru a trece prin momente grele.
Cu toate acestea, studiile arată o relație între consumul cronic de alcool intens și susceptibilitatea crescută la infecții. Trucul este să știi unde să tragi linia. Deși există puțină știință, majoritatea experților sugerează că o limită zilnică rezonabilă este de două băuturi pentru bărbați și o băutură pentru femei.
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…