Din cuprinsul articolului
Dacă aveți patruzeci de ani și aveți probleme cu creșterea în greutate inexplicabilă, schimbările de dispoziție și problemele hormonale, este posibil să vă apropiați de menopauză. În timp ce simptomele menopauzei sunt caracterizate mai mult în categorii fizice și psihologice, femeile sunt mai puțin informate cu privire la aspectele de sănătate mintală ale menopauzei.
Da, modificările hormonale din timpul menopauzei vă pot afecta sănătatea mintală dacă nu sunt îngrijite. Să înțelegem de la Tammana Singh, antrenor de menopauză și fondator – Menoveda, legătura dintre menopauză și sănătatea mintală și modul în care prima o poate afecta pe cea din urmă.
Producția de hormoni feminini estrogeni începe să scadă pe măsură ce femeia se apropie de jumătatea anilor patruzeci. Acest lucru aduce o mulțime de schimbări în organism care devin evidente încet.
Este important să gestionați simptomele menopauzei pentru a asigura bunăstarea holistică a femeii aflate la menopauză.
În timp ce simptomele vizibile sunt perioadele neregulate, bufeurile, creșterea în greutate, iritabilitatea, uscăciunea vaginală și sensibilitatea sânilor, unele simptome psihologice trec neobservate.
Multe femei nu reușesc să detecteze impactul menopauzei asupra sănătății mintale, cu atât mai puțin să îl abordeze. Acest lucru poate provoca implicații grave în timp, crescând riscul problemelor de sănătate mintală.
Unul dintre semnele semnificative ale menopauzei este schimbarea dispoziției. Acest lucru este destul de asemănător cu schimbările de dispoziție pe care le experimentează femeile în timpul perioadelor menstruale.
Modificările hormonale din organism pot influența producția de serotonină, care este o substanță chimică a creierului. Acest lucru ne poate influența și mai mult starea de spirit.
Eliberarea insuficientă a serotoninei împreună cu producția redusă de hormoni estrogeni poate provoca stres.
În timp, stresul nesupravegheat poate crește nivelul de anxietate. Acest lucru face femeile aflate la menopauză predispuse la atacuri de anxietate. Prin urmare, este important să consultați un expert în sănătate mintală și să evitați riscurile la nivel inițial.
Potrivit unui studiu publicat în NCBI, femeile aflate în peri- și post-menopauză se confruntă cu declinul memoriei odată cu înaintarea în vârstă. Aceasta înseamnă că femeile aflate la menopauză pot suferi probleme de memorie. Studiul sugerează, de asemenea, că medicina minte-corp poate îmbunătăți simptomele.
Atunci când stresul, anxietatea și problemele de memorie nu sunt abordate la timp, aceasta poate determina femeia să alunece în depresie. Această condiție apare atunci când o persoană ignoră semnele de alarmă și nu primește sprijin în timp util.
Femeile aflate la menopauză devin foarte iritate, uneori, fără motiv. Acestea sunt declanșate chiar și de probleme foarte mici care se pot agrava pe termen lung.
În timp ce acest lucru poate arăta ca probleme de comportament individual, este de fapt o problemă serioasă care pune în pericol sănătatea mintală.
Experții spun că problemele de furie sunt foarte frecvente la femeile aflate la menopauză. Se pot intimida cu ușurință și pot reacționa furios.
Crizele ocazionale de furie sunt ignorabile, dar acestea pot provoca implicații pe termen lung.
Dacă sănătatea mintală este ignorată în timpul menopauzei, poate dubla riscul de apariție a bolilor mentale cronice.
Potrivit unui studiu Lancet, menopauza precoce este legată de demență. Alte studii au sugerat posibilitatea apariției demenței la femeile care iau terapie de substituție hormonală pentru a atenua simptomele menopauzei.
Pe scurt, menopauza poate afecta și sănătatea ta mintală. Este important ca femeile aflate la menopauză să ia notă de simptomele de deteriorare a sănătății mintale și să ia măsurile necesare pentru a atenua riscul.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…