7 metode eficiente de a ameliora simptomele date de sinuzită

În anotimpul rece sunt fecvente răcelile care pot debuta inclusiv cu o banală sinuzită, dar care – netratată corect – se poate agrava, fiind nevoie chiar şi de un tratament cu antibiotice.

Membrana mucoasă care acoperă cavitățile paranazale (sinusurile) devine susceptibilă la inflamații – acute sau cronice – în care se formează un mediu lichid în aceste cavități, favorizând reproducerea rapidă a bacteriilor, virusurilor, ciupercilor sau combinațiilor acestora.

Dureri frecvente în zonele specifice

Cel mai frecvent motiv pentru care curgerea nasului este o banală răceală. În plus, polipii, reacțiile alergice la praf, polen, păr de animale și chiar și un sept deviat pot bloca, de asemenea, sinusurile. Durerile frecvente de cap şi disconfortul provocate de sinuzită nu durează mai mult de 10 zile.

În primul rând, purificați apa și faceți o soluție de sare de mare (la 500 ml de apă fiartă se adaugă 1 linguriță de sare de mare). Clătiți cavitatea nazală mirosind pentru a introduce lichidul în sinusuri. Atenție – dacă nu folosiți sare de mare, inflamația se poate agrava.

În al doilea rând, folosiți din nou sare de mare (sau de Himalaya) pentru a face o compresă caldă cu o cârpă sau o șosetă de lână, pe care o lăsați câteva minute să se răcească și apoi o puneți pe frunte în zona sinusurilor.

În al treilea rând, include în meniul zilnic usturoiul, ale cărui proprietăți antibacteriene sunt binecunoscute. Cei care nu-i pot tolera mirosul o pot lua sub forma de pulbere, ca supliment alimentar.

În al patrulea rând folosiți metoda simplă: umpleți o cană cu apă fiartă și dizolvăți în ea o lingură egală de sare de mare pentru spalături nazale. Așa vă curățați nasul de mucus, apoi suflați puternic.

Îmbunătățirea respirației pe nas

Efectuați această procedură în scop profilatic dimineața și seara. Acest lucru vă va îmbunătăți respirația pe nas. Alternativ, veți obține rezultate bune dacă veţi utiliza o sticlă de plastic curbată potrivită, așa-numitul „duș nazal”. De asemenea, puteţi folosi un spray salin care se vinde în farmacii.

În al cincilea rând, inhalațiile – toată lumea știe cum să le facă. În al șaselea rând, mențineţi aerul umidificat în cameră. Faceţi un duş cald înainte de culcare, porniţi un umidificator în dormitor şi astfel veţi avea un somn odihnitor.

În al șaptelea rând, obișnuiţi-vă să beţi cantități mari de apă pentru a vă menține corpul – și mucoasa sinusurilor – bine hidratate.

În concluzie, organismul este capabil să se apere singur împotriva agenților patogeni, cum sunt viruşii şi bacteriile, însă medici spun că trebuie să ajutăm imunitatea printr-o alimentaţie adecvată, dar şi cu odihnă suficientă şi respectarea măsurilor elementare de igienă.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

6 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

7 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

7 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

7 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

8 ore ago

Citeste si: