Din cuprinsul articolului
Unele fructe care ajută la slăbit sunt căpșunile, afinele, merele și perele, deoarece sunt bogate în fibre și componente antioxidante care favorizează pierderea în greutate atunci când sunt incluse într-o dietă sănătoasă.
O strategie bună pentru a pierde în greutate și a reduce grăsimea abdominală acumulată este consumul de fructe care favorizează pierderea în greutate, nu numai datorită conținutului caloric scăzut, ci și pentru că au un indice glicemic scăzut și un conținut ridicat de fibre și nutrienți.
Fructele sunt, în general, sărace în calorii, însă este important să le consumăm în cantități potrivite, putând fi incluse în gustări sau ca desert la mesele principale. Porția recomandată va depinde de fructul care urmează să fie consumat.
Cu toate acestea, ideal este să consumați între 2 și 3 porții de fructe diferite pe zi și să le includeți într-o dietă hipocalorică însoțită de o activitate fizică regulată. Acest lucru vă permite să vă creșteți metabolismul și să folosiți rezervele de grăsime acumulate în organism, ajutându-vă astfel să slăbiți.
Principalele fructe care favorizează pierderea în greutate sunt:
Calorii în 100 g: 30 Kcal și 2 g de fibre.
Porție recomandată: 1/4 cană de căpșuni întregi.
Căpșunile ajută la pierderea în greutate pentru că sunt sărace în calorii și, în plus, sunt bogate în compuși bioactivi datorită nivelului ridicat de vitamina C, folat și compuși fenolici, care oferă efecte antioxidante și antiinflamatoare.
Căpșunile sunt, de asemenea, bogate în fibre, ajutând la controlul nivelului de zahăr din sânge și, la rândul lor, la creșterea senzației de sațietate, reducând aportul de calorii și favorizând pierderea în greutate. De asemenea, sunt bogate în potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Calorii în 100 g: 56 Kcal și 1,3 g de fibre.
Porție recomandată: 1 unitate medie de 110 g.
Merele te ajută să slăbești pentru că sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi catechinele și acidul clorogenic, dar conțin și fibre, cum ar fi quercetina, care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, la îmbunătățirea digestiei și la scăderea nivelului de colesterol și trigliceride. Consumul regulat de mere poate contribui, de asemenea, la reducerea riscului de boli de inimă, cancer și astm.
Merele coapte cu scorțișoară sau cuișoare sunt sărace în calorii și constituie un desert delicios și nutritiv.
Calorii în 100 g: 53 Kcal și 3 g de fibre.
Porție recomandată: 1/2 bucată sau 110 g.
Perele ajută la slăbit deoarece sunt bogate în fibre, îmbunătățind tranzitul intestinal și ajutând la sațietatea foamei. Ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge. Prăjirea perelor cu scorțișoară constituie un desert delicios pentru prânz.
Calorii în 100 g: 50 kcal și 2,7 g de fibre.
Porție recomandată: 1 bucată de mărime medie sau 100 g.
Kiwi are un efect laxativ și este bogat în vitamina C și fibre, contribuind la îmbunătățirea funcției intestinale, la creșterea sațietății și la susținerea activității sistemului imunitar. În plus, deoarece conține clorofilă, are și un efect de detoxifiere.
Calorii în 100 g: 55 kcal și 1,8 g de fibre.
Porție recomandată: 1 cană de papaya tăiată în cubulețe sau 100 g.
Papaya este săracă în calorii și bogată în fibre, ajutând la îmbunătățirea funcției intestinale. În plus, deoarece este bogat în vitamina C și apă, ajută și la reducerea retenției de apă, ameliorând senzația de burtă balonată, de exemplu.
Papaya este bună pentru a ajuta la controlul diabetului și pentru ameliorarea simptomelor gastritei. O felie de papaya tocată cu o lingură de iaurt simplu este o alegere excelentă pentru o gustare de dimineață.
Calorii în 100 g: 14 kcal și 2,1 g de fibre.
Este diuretică, bogată în vitamina C și un puternic antioxidant, ajutând la eliminarea toxinelor și făcând pielea mai vâscoasă. Să bei zilnic o ceașcă de ceai cu coajă de lămâie este o modalitate excelentă de a consuma lămâie fără zahăr și de a profita de toate beneficiile sale.
Calorii în 100 g: 29 kcal și 0,9 g de fibre.
Porție recomandată: 1 cană în cuburi.
Pepenele roșu ajută la pierderea în greutate deoarece are proprietăți diuretice care ajută la reducerea retenției de lichide, deoarece este bogat în apă. Pe lângă aceasta, este bogat în potasiu, fibre și antioxidanți precum vitamina C, betacaroten și licopen, scrie TuaSaude.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…