7 antibiotice naturale de ajutor în sezonul rece

Începerea școlilor și a grădinițelor dar și toamnă cu temperaturi capricioase reprezintă un pericol pentru apariția diferitelor neplăceri. Fie ne luptăm cu o infecție, fie cu o răceală. De ajutor ne sunt și antibioticele naturale.

Atunci când gâtul te doare și tusea nu cedează este firesc să mergi la medicul de familie pentru o rețetă. Însă, dacă diagnosticul nu presupune un tratament strict medicamentos, poți încerca remedii naturale.

Iată câteva care sunt cele mai bune antibiotice naturale:

Usturoiul este recunoscut pentru eficiența sa în lupta cu bacteriile, virușii și infecțiile. Mai mult, o serie de studii au demonstrat eficacitatea usturoiul în ameliorarea simptomelor în hipertensiunea arterială și diabet zaharat. Dacă vrei să te bucuri de beneficiile terapeutice ale usturoiului ar trebuie să-l consumi crud. Usturoiul gătit își pierde din proprietăți.

Ceapa este foarte asemănătoare în proprietăți cu usturoiul, fiind foarte bună în răceală, gripă. Ea reduce inflamația în corp.

Hreanul contribuie la menținerea unei circulații sănătoase a sângelui și are proprietăți similare antibioticului când este dizolvat în stomac. Hreanul poate ameliora simptomele infecțiilor de tract urinar dar este foarte bună și în bronșite.

Scorțișoara contribuie la scăderea zahărului din sânge la persoanele care au risc de  diabet zaharat. Totodată, scorțișoara are și beneficii similare antibioticului, fiind bună în ameliorarea infecțiilor.

Oțetul din cidru de mere are în compoziție acid malic, recunoscut pentru proprietăți  sale benefice similare antibioticelor. Acest oțet contribuie la prevenirea și ameliorarea durerii de gât.

Ghimbirul este minunat în ameliorarea simptomelor de gripă și răceală. Însă este foarte bun și pentru afecțiunile stomacului, combate senzația de greață. Nu în ultimul rând este bun și pentru ameliorarea durerilor musculare și articulare.

Eucaliptul are proprietăți antiseptice, combate tusea productivă și ameliorează durerilor de stomac. Proprietățile antiseptice ale uleiului de eucalipt îl fac un germicid bun. El este astfel indicat pentru vindecarea rănilor, tăieturilor, arsurilor, inflamațiilor. Este foarte bun și împotriva mușcăturilor de insecte. De asemenea, uleiul esențial este folosit și la combaterea tusei, a nasului înfundat, a durerilor de gât. Este util și în ameliorarea bronșitei și a sinuzitei.

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

7 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

7 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

8 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

8 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

9 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

9 ore ago

Citeste si: