Categories: Ştiri sănătate

7 alimente care te ajută să reechilibrezi nivelul de hormoni din organism

Din cuprinsul articolului

Hormonii au un impact mare asupra sănătății noastre – dacă nu sunt echilibrați, o dispoziție proastă este inevitabilă. Anumite alimente pot ajuta la restabilirea echilibrului lor. Lista include legume crucifere, tahini de migdale, fructe de pădure, semințe de in, nuci, turmeric, legume cu frunze verzi.

Alimente pentru echilibrarea hormonilor

Pentru un control hormonal optim trebuie nu doar să evităm anumite alimente, ci să le consumăm și pe cele potrivite. Legume crucifere – acestea includ varza de Bruxelles, broccoli, varza, conopida.

Potrivit medicilor endocrinologi, legumele crucifere sunt adevărați regulatori ai nivelului hormonal. Acestea conțin un compus special numit indol-3-carbinol. Acest lucru ajută organismul să elimine excesul de estrogen.

Din categoria legumelor crucifere fac parte:

  • Rucola;
  • Varză chinezească (napa);
  • Brocoli;
  • Varză de Bruxelles;
  • Conopidă;
  • Varză furajeră;
    Ridiche.

    1. Fructe de padure – au un continut scazut de fructoza si ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si deci a fondului hormonal. Exemple de fructe cu conținut scăzut de carbohidrați includ zmeura, afinele și murele.
    2. Semințele de in sunt, de asemenea, un adevărat produs de frumusețe. Sunt pline de antioxidanți. Ele protejează celulele de deteriorare și ne mențin țesuturile sănătoase.Adaugă aceste seminţe fie în preparate la micul dejun, fie în smoothie-uri sau supe.
    3. Legume cu frunze verzi – deficitul de fier ne afectează negativ fondul hormonal. Femeile tinere sunt deosebit de afectate.
    4. Spanacul sau varza  sunt surse excelente de fier. O ceașcă conține patru miligrame de fier și oferă vitamina C, care ajută la absorbția fierului.
    5. Nucile sunt bune pentru creier și pentru concentrare. Dar fac minuni și pentru bunăstarea noastră hormonală. Pe lângă acizii grași omega-3, ei sunt, de asemenea, bogati în polifenoli.
    6. Turmericul a fost folosit ca plantă medicinală de mii de ani și este o parte importantă a dietei ayurvedice. Condimentul susține ficatul, care este responsabil pentru sinteza și activarea anumitor hormoni.
    7. Tahini cu migdale poate fi folosit ca topping pentru clătite sau sandvișuri, ca ingredient în smoothie-uri cremoase sau consumat drept.

 

 

Recent Posts

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

26 de secunde ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

30 de minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

o oră ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

o oră ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

2 ore ago

Citeste si: