O dietă bogată în zahăr şi carbohidraţi rafinaţi, pe lângă faptul că ne crează probleme cu silueta poate, de asemenea, să ducă la apariţia ridurilor.
Pentru a beneficia cât mai mult timp de strălucirea tinereţii, includeţi în dietă următoarele alimente
1. Afinele
Afinele au cel mai mare nivel de antioxidanţi dintre toate fructele de pădure.
Boabele lor au proprietăţi antihemoragice şi întăresc vasele sangvine, sunt bogate în vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care întăreşte imunitatea şi are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier (promoveaza imunitatea prin creşterea hemoglobinei şi a concentraţiei de oxigen din sânge). Afinele neutralizează radicalii liberi care pot duce la îmbătrânirea organismului.
2. Ciocolata neagră
Făcută din cacao, ciocolata neagră conţine mai mulţi antioxidanţi decât majoritatea alimentelor, inclusiv polifenoli. Aceste subtanţe puternic antioxidante protejează nervii de răni şi inflamaţie. Cacaoa are numeroase afecte benefice asupra funcţiilor cognitive şi a stării de spirit. Asiguraţi-vă că alegeţi sortimente de ciocolată neagră minimum procesate şi care conţin o cantitate mare de cacao, cel puţin 70%.
3.Brocoli
Această legumă este cunoscută pentru proprietăţile sale de a reduce riscul anumitor tipuri de cancer. Este bogat în sulforan, un antioxidant puternic care protejează împotriva radicalilor liberi şi a carcinogenilor. Brocoli conţine un număr mare de nutrienţi chiar şi în stare crudă, însă pentru a beneficia de efectele sulforanului trebuie gătit la aburi sau fiert.
4. Peştele
Este bogat în acizi graşi Omega-3 cei mai puternici agenţi anti-inflamatori naturali. Telomerele (extremităţile cromozomilor implicate în stabilitatea şi replicaţia acestora) sunt markerii vârstei biologice. Factorii genetici, expunerea la anumite chimicale şi la stres scurtează lungimea telomerelor şi se crede că ar contribui la procesul de îmbătrănire.O nouă cercetarea publicată în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane (JAMA) arată că acizii de tip Omega 3 încetinesc scurtarea telomerelor – ceea ce înseamnă că acizii graşi Omega 3 ne-ar putea proteja împotriva îmbătrănirii la nivel celular.
5. Migdalele
Migdalele sunt bogate în fibre, vitamina E, magneziu și cupru. Printre beneficiile medicale cunoscute se numără scăderea colesterolului si a tensiunii arteriale. Migdalele pot juca, de asemenea, un rol important în reducerea nivelurilor ridicate de zahăr din sânge, de aceea reprezintă un aliment excelent pentru combaterea bolilor și afecţiunilor cum ar fi sindromul metabolic şi diabetul de tip 2. Ţineţi minte, însă că migdalele sunt bogate in calorii, deci moderaţia este extrem de importantă..
6. Roşiile
Sunt bogate in licopen, o moleculă cu beneficii cardiovasculare și proprietăți de prevenire a cancerului. Şi tomatele prelucrate sunt la fel de puternice ca si cele proaspete, deoarece este mai uşor pentru organism să absoarbă licopenul. De asemenea, ajută la prevenirea ridurilor prin protejarea pielii de radicalii liberi.
7. Usturoiul
Conţine un ingredient puternic numit alicină cunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătăţii. S-a demonstrat că usturoiul luptă împotriva afecţiunilor cardiovasculare acţionând prevenind apariţia cheagurilor de sânge. Datorită conţinutului de antioxidanţi protejează împotriva radicalilor liberi şi stimulează producţia glutationului, un nutrient important în procesul natural de detoxifiere.