Persoanele care suferă de gonartroză sau au un risc crescut de a face această boală trebuie să încerce să depăşească 6000 de paşi, adică să meargă aproximativ 5 km, pentru a reduce probabilitatea unei limitări funcţionale, precum dificultatea la ridicare sau urcatul scărilor.
Studiul publicat în Arthristis Care&Research descrie cum o echipă de cercet[tori de la Universitatea Massachusetts a ținut sub observație doi ani un grup de circa 2.000 de pacienți afectați de artroză a genunchiului diagnosticată sau care — pe baza unei evaluări inițiale — prezentau o mare probabilitate să dezvolte această boală a articulațiilor.Distanța parcursă zilnic a fost măsurată cu podometrul, informează Agerpres.
Rezultatul arată că 6.000 de pași efectuați zilnic constituie pragul de referință pentru identificarea celor care prezintă o limitare funcțională. Fiecare 1.000 de pași suplimentari reduc riscul de handicap major cu până la 16%.
Această observație ar trebui să le atragă atenția celor care merg puțin, fiindcă artroza genunchiului afectează o mare parte a populației, îndeosebi după 50 de ani, iar sedentarismul are și el un rol în apariția ei.
Ana Maria Niţu
Sursa : http://www.agerpres.ro
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…