Din cuprinsul articolului
6 motive pentru care te îngrași peste noapte. La propriu!
Dacă ați încercat să slăbiți, un lucru pe care majoritatea dintre noi îl știm este că este necesar un deficit de calorii pentru pierderea în greutate. Aceasta înseamnă că trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi.
În același timp, în timp ce consumul de prea multe calorii te poate împiedica să slăbești, a avea prea puține calorii îți poate face foame și îți poate reduce metabolismul și masa musculară. Poate deveni cu adevărat derutant, într-adevăr.
De asemenea, după cum subliniază Shivani Sikri, nutriționist șef și expert în sănătate la Nutri4Verve, obiceiurile alimentare proaste și lipsa activității fizice sunt cele care duc la creșterea în greutate. În afară de unele cazuri excepționale în care motive medicale (probleme hormonale, metabolice sau boli genetice) sunt cauza.
Iată primele 6 motive care ar putea duce la pierderea celor mai bune planuri de slăbire, determinându-vă să luați în greutate, subliniază Shivani Sikri, nutriționist șef și expert în sănătate la Nutri4Verve.
Lipsa somnului duce inevitabil la o lipsă de energie. Dacă te simți obosit, activitatea ta fizică este redusă sau prost efectuată. În plus, cresterea cortizolului, hormonul stresului, sub efectul lipsei de somn îți va creste și pofta de mancare, în special pentru produsele dulci.
În același timp, cortizolul promovează rezistența la insulină, organismul va secreta mai mult. Dar insulina este hormonul nostru de stocare: cu cât producem mai mult, cu atât „îngrașăm” mai mult.
Indiferent dacă luați cina devreme sau săriți peste această masă, evitați să cedați la gustări înainte de culcare. Caloriile ingerate pot provoca un surplus de energie inutilă. Vei lua în greutate și vei avea dificultăți în a adormi.
A nu mânca la cină este o soluție proastă pentru pierderea în greutate. Dimpotrivă: lipsa unei mese în timpul zilei îți încetinește metabolismul. Foamea ta se va intensifica la trezire, la fel și pofta de alimente zaharoase și grase. Motivul? Corpul tău fiind lipsit caută prin toate mijloacele să stocheze rezerve pentru a compensa.
Consumul de cantități mari la cină crește riscul de creștere în greutate. Digestia ta va fi mai lenta si nu vei culege beneficiile nutrientilor pe care i-ai consumat. Ele nu vor fi asimilate corect de organismul tau.
Lumina albastră proiectată de telefon vă perturbă somnul. Pe termen lung, această oboseală duce la creșterea în greutate. Ideea este să nu te mai uiți la computer sau la ecranul televizorului cu o oră înainte de culcare.
Dacă alcoolul rămâne recunoscut ca o băutură calorică, joacă, de asemenea, un rol negativ în somn. Consumul de alcool seara îți perturbă ceasul biologic și provoacă creșterea în greutate în timp.
Demența își poate face apariția în mai mule moduri. În timp ce pierderea memoriei este cel…
Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a fost recunoscută la Gala Capital Performeri…
Călin Georgescu, candidatul-surpriză al alegerilor prezidențiale din România, a ieșit în fața presei pentru a-și…
Mercur retrograd intră în zodia Săgetător şi provoacă o serie de schimbări vizibile în viețile…
Autorităţile sanitare americane sunt în alertă şi au anunţat că un copil a fost testat…
Sunt momente în viață în care corpurile noastre se schimbă rapid și nu vorbim doar…