6 motive medicale pentru a pune turmeric în mâncare

6 motive medicale pentru a pune turmeric în mâncare. Curcumina suprimă dezvoltarea de noi vase de sânge în tumori, inhibă sinteza proteinelor implicate în dezvoltarea tumorii și stimulează autodistrugerea celulelor maligne.

De ce să consumi mai des turmeric

Proprietățile vindecătoare ale popularului condiment oriental sunt cunoscute de mult timp. Pentru prima dată, vindecătorii indieni le-au observat acum aproximativ 2500 de ani.

Vitamine și uleiuri esențiale

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Turmericul conține vitamine B, vitamina C (acid ascorbic), E (tocoferol), K (filochitonă), PP (acid nicotinic), precum și fier, potasiu, calciu, magneziu, mangan, cupru, sodiu, seleniu, fosfor și zinc.  În plus, conține uleiuri esențiale și acizi grași, motiv pentru care este inclus în măștile de întinerire a feței și a corpului.

Cu toate acestea, turmericul poate fi folosit pentru lucruri mult mai serioase.

    1. În primul rând, ingredientul său activ curcumina poate ucide celulele canceroase și poate opri creșterea acestora.

Curcumina suprimă dezvoltarea de noi vase de sânge în tumori, inhibă sinteza proteinelor implicate în dezvoltarea tumorii și stimulează autodistrugerea celulelor maligne. Dar pentru celulele sănătoase este complet neutru.

2. În al doilea rând, turmericul stimulează sistemul imunitar.

3. În al treilea rând, în diabet, încetinește pierderea de insulină și crește eficacitatea medicamentelor pentru diabet.

4. În al patrulea rând, turmericul este un antibiotic natural eficient. Îndepărtează bacteriile dăunătoare fără a le afecta pe cele benefice și stimulează simultan activitatea microflorei simbiotice.

5. În al cincilea rând, condimentul curăță ușor și în siguranță intestinele și întregul corp, ajutând la scăparea de diaree, constipație, greață, pierderea poftei de mâncare și disconfort la stomac. De asemenea, curcumina reduce formarea gazelor care provoacă constipație, curăță ficatul, susține regenerarea celulelor hepatice și îi normalizează activitatea.

6. În cele din urmă, în al șaselea rând, turmericul combinat cu ghimbir ajută la curățarea rinichilor de pietre, a sângelui de toxine și a vaselor de sânge de colesterolul rău.

Toate aceste proprietăți pozitive se manifestă prin utilizarea regulată a condimentului. Cu toate acestea, are contraindicațiile sale. Supradozajul poate provoca daune grave.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Oregon, utilizarea a mai puțin de 4 grame de turmeric (aproximativ o lingură) pe zi nu afectează analiza și nu dă niciun efect terapeutic. Condimentele pot fi adăugate la orice fel de mâncare fierbinte după gust, în sos de salată sau pur și simplu într-o salată.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

3 ore ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

3 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

4 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

4 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

5 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 ore ago

Citeste si: