Din cuprinsul articolului
6 motive medicale pentru a pune turmeric în mâncare. Curcumina suprimă dezvoltarea de noi vase de sânge în tumori, inhibă sinteza proteinelor implicate în dezvoltarea tumorii și stimulează autodistrugerea celulelor maligne.
Proprietățile vindecătoare ale popularului condiment oriental sunt cunoscute de mult timp. Pentru prima dată, vindecătorii indieni le-au observat acum aproximativ 2500 de ani.
Turmericul conține vitamine B, vitamina C (acid ascorbic), E (tocoferol), K (filochitonă), PP (acid nicotinic), precum și fier, potasiu, calciu, magneziu, mangan, cupru, sodiu, seleniu, fosfor și zinc. În plus, conține uleiuri esențiale și acizi grași, motiv pentru care este inclus în măștile de întinerire a feței și a corpului.
Cu toate acestea, turmericul poate fi folosit pentru lucruri mult mai serioase.
Curcumina suprimă dezvoltarea de noi vase de sânge în tumori, inhibă sinteza proteinelor implicate în dezvoltarea tumorii și stimulează autodistrugerea celulelor maligne. Dar pentru celulele sănătoase este complet neutru.
2. În al doilea rând, turmericul stimulează sistemul imunitar.
3. În al treilea rând, în diabet, încetinește pierderea de insulină și crește eficacitatea medicamentelor pentru diabet.
4. În al patrulea rând, turmericul este un antibiotic natural eficient. Îndepărtează bacteriile dăunătoare fără a le afecta pe cele benefice și stimulează simultan activitatea microflorei simbiotice.
5. În al cincilea rând, condimentul curăță ușor și în siguranță intestinele și întregul corp, ajutând la scăparea de diaree, constipație, greață, pierderea poftei de mâncare și disconfort la stomac. De asemenea, curcumina reduce formarea gazelor care provoacă constipație, curăță ficatul, susține regenerarea celulelor hepatice și îi normalizează activitatea.
6. În cele din urmă, în al șaselea rând, turmericul combinat cu ghimbir ajută la curățarea rinichilor de pietre, a sângelui de toxine și a vaselor de sânge de colesterolul rău.
Toate aceste proprietăți pozitive se manifestă prin utilizarea regulată a condimentului. Cu toate acestea, are contraindicațiile sale. Supradozajul poate provoca daune grave.
Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Oregon, utilizarea a mai puțin de 4 grame de turmeric (aproximativ o lingură) pe zi nu afectează analiza și nu dă niciun efect terapeutic. Condimentele pot fi adăugate la orice fel de mâncare fierbinte după gust, în sos de salată sau pur și simplu într-o salată.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…