6 moduri eficiente prin care scăpaţi de durerile de spate

Conform unei statistici a Ministerului Sănătății, aproximativ jumătate din populația României suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale și 6 din 10 adulți acuză dureri de spate mai mult sau mai puțin severe.

Iată 6 metode prin care puteţi scăpa de aceste dureri supărătoare:

  1. Comprese reci

,,În unele cazuri, durerea poate apărea din cauza inflamaţiei ţesutului muscular, iar compresele reci aplicate timp de 10 minute în fiecare zi pnetru aproximativ 3 zile pot fi o soluţie în acest caz,” spune dr. Jason Highsmith.

  1. Medicamente

La recomandarea medicului se pot administra antiinflamatoare, analgezice (sub formă de medicamente, injecţii sau supozitoare).

  1. Creme

Cremele pot fi folosite ca o alternativă la medicamente. Când este aplicată crema provoacă o senzaţie de căldură sau de răcoare ameliorând durerea.

  1. Exerciţii fizice uşoare

În ciuda durerilor de spate, coloana vertebrală trebuie să fie mereu în mişcare. Există exerciţii uşoare care se pot face chiar şi în perioadele când durerea de spate vă chinuie.

Exerciţiile precum plimbările înotul sau mersul prin apă pot ajuta la menţinerea unui spate sănătos.

Exerciţii speciale:

–         Staţi întinşi pe spate, pe o saltea, nu direct pe podea, cu genunchii îndoiţi şi tălpile fixate pe sol, cu spatele relaxat. Ridicaţi-vă uşor pe călcâie. Repetaţi mişcarea de 5 ori.

–         Staţi pe burtă, sprijiniţi pe coate, antebraţe şi palme şi impingeţi în punctele de sprijin extinzând mult spatele.

–         Mişcarea de flexie a coloanei lombare se realizează prin ridicarea genunchilor la piept, ajutată cu ambele mâini şi coborârea lor lentă, ce se execută din poziţia culcat pe spate.

–         Staţi în picioare cu picioarele depărtate până la nivelul umerilor. Puneţi mâinile pe umeri şi răsuciţi lent, spre dreapta, tot corpul. Apoi spre stânga. Dar talpile vor rămâne în acelaşi loc.

–         Staţi cu picioarele depărtate la nivelul umerilor şi ridicaţi lejer mâna dreaptă, iar pe cea stângă o coborâţi uşor pe lângă corp. Schimbaţi apoi mânile.

–         Staţi pe un scau ţinând un genunchi la piept. Ridicaţi apoi celălalt picior la nivelul şezutului scaunului, cu genunchiul drept şi degetele de la picioare îndreptate în sus. Staţi în această poziţie câteva secunde şi apoi schimbaţi picioarele.

–         Puteţi încerca de asemenea să faceţi podul. Staţi întins pe podea pe spate. Arcuiţi spatele şi sprijiniţi-vă greutatea corpului pe călcâie şi umeri ţinând capul ridicat de la podea. Păstraţi această poziţie timp de câteva secunde şi apoi creşteţi treptat durata până la 2 minute

  1. Schimbaţi salteaua

Dacă vă treziţi cu durerea de spate poate fi un semn că trebuie să cumpăraţi altă saltea. După 8-9 ani saltelele încep să îşi piardă din rezistenţă şi pot cauza dureri de spate. Până nu demult, opinia generală era că o saltea tare vă ameliora durerile de spate. Însă, studiile arată că salteaua ideală pentru cei care suferă de dureri de spate nu trebuie să fie nici prea moale nici prea tare. Saltelele moi şi pufoase par irezistibile, însă nu oferă suportul necesar. Căutaţi o saltea cu un nivel mediu de fermitate. Coloana noastră vertebrală este curbată, aşa că acest tip de saltea se mulează pe forma corpului. Salteaua ortopedică este varianta perfectă.

  1. Chiroterapia

Prin chiroterapie sau osteopatie se realiniează coloana vertebrală şi se corectează poziţia vertebrelor deplasate. Chiropracticianul este cel care poate să amelioreze sau chiar să trateze durerile de spate şi cele de gât. El acţionează doar cu mâinile asupra coloanei şi se foloseşte de anumite mişcări specifice care vindecă zonele dureroase.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

5 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

25 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

44 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: