Sari la conținut

6 Metode eficiente prin care preveniți problemele de memorie

50% dintre persoanele peste 65 de ani prezintă probleme legate de capacitatea de memorare. La originea acestei alterări cerebrale stau o serie de factori obiectivi, de la stresul intens și ritmul prea alert al vieții cotidiene, la alimentația deficitară și oboseala cronică.

Iată câteva măsuri împotriva uitării

  1. Odihna

Mintea nu poate reține eficient informațiile dacă nu este odihnită. Pentru a menține receptivitatea cerebrală este esențială asigurarea a 7-8 ore de somn în fiecare noapte. Recuperarea în weekend a timpului nedormit nu este de ajutor.

  1. Vitaminele

Vitaminele, cu precădere cele antioxidante joacă un rol important în menținerea unei minți agere. Practic, mărirea aportului de fructe și legume bogate în betacaroten, vitamina C și E determină conservarea sănătății creierului. Cele mai bune surse sunt citricele, afinele, morcovii, brocoli, tomatele, uleiurile de vegetale, nucile, germenii de grâu.

Introducerea mai frecventă a peștelui în dietă ajută la dezvoltarea cerebrală și înlesnește comunicarea între neuroni.

  1. Mișcarea

Practicarea consecventă a unui sport este excelentă pentru creier, crescând capacitatea de memorare.

  1. Nu lăsați creierul să trândăvească

Persoanele active din punct de vedere intelectual care citesc mult, dezleagă rebusuri, joacă șah, fac exerciții matematice reușesc să-și mențină și să-și îmbunătățească performanțele de memorare și totodată să limiteze declinul cognitiv.

  1. Faceți pauze

S-a constatat că majoritatea elevilor și studenților le este mai greu să-și reamintească partea de mijloc a materiei de studiu, în general primele și ultimele capitole venindu-le mai ușor în minte. Pentru a corecta acest lucru, este foarte important să se facă pauze de minimum un sfert de oră la fiecare 50 minute de învățat.

6. Evitați multitaskingul

Realizarea mai multor sarcini în același timp are efecte negative pentru funcționarea creierului. Când nu este distrasă de la activitatea de bază și se concentrează asupra unui singur lucru, mintea își va folosi resursele mai eficient.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel