Din cuprinsul articolului
Varianta Omicron se răspândește într-un ritm accelerat, la nivel mondial. În România, aceasta a fost depistată mai ales în partea de Vest și Sud, potrivit secvențierilor recente. În prezent, ambele variante, Delta și Omicron, sunt prezente în țară.
Potrivit medicului Adrian Marinescu, varianta Omicron ar putea însemna, într-adevăr, o explozie de cazuri noi raportate. Cu toate acestea, majoritatea ar fi forme ușoare, care nu necesită spitalizare.
Medicul adaugă, de asemenea, că varianta Delta ar putea fi tulpina care provoacă cele mai multe spitalizări și în viitorul apropiat, nu Omicron.
„Cu siguranță că da, şi pot să vă spun că și în Institutul „Matei Blaş”, e adevărat că noi avem probe în general din București sau din zonele apropiate, avem mai degrabă Omicron.
Sunt încă zone în ţară unde există Delta şi s-ar putea ca la nivelul României, în momentul în care vorbim de decese și de forme severe să vorbim în parte şi de Delta. Ce ar fi important de spus e următorul lucru, este logic ca în regiunile unde există interacţiuni mai importante, adic în oraşele mari, cum e Capitala, să câştige mai mult teren Omicronul, pentru că se transmite extrem de uşor şi este o competiţie.
În momentul în care sunt vechiul şi cu noul într-o competiție, în mod clar Omicronul va câștiga şi lucrul acesta va deveni absolut clar la nivelul României în săptămânile care urmează, ceea ce nu e un lucru rău, pentru că ne așteptăm să avem mai degrabă forme ușoare sau forme medii, nu cele care să ne pună viața în pericol”, a explicat medicul Adrian Marinescu, potrivit RRA.
„Vor fi săptămâni grele de acum încolo, dacă ne uităm la numărul total de infecții, dar eu cred că nu va fi o perioadă lungă, şi cred că ceea ce se vede cu Omicronul acum înseamnă un număr mare de infecții dar cu un procent mic de forme severe care ne pun viața în pericol.
Acum, legat de vaccinare. Sigur că putem să discutăm şi e clar că noi toți am vrea o variantă nouă de vaccin care se referă la mutațiile legate de Omicron, este evident, doar că nu o avem mai devreme de martie nu cred că va exista undeva, nu doar în România. Şi atunci sunt variantele actuale. Sigur că nu avem suficiente date, nu avem suficiente date legate de booster, nu mai vorbesc de doza a patra.
Ce s-a demonstrat şi acest lucru se vede şi în practică, că în momentul în care am o imunitate mai bună, în cazul celor care au făcut, de exemplu, boosterul, vorbim de doza a treia, protecţia lor este mai bună, nu în raport cu a transmite sau cu faptul că te infectezi sau nu, ci în raport cu probabilitatea care e clar mai mică de a face o formă severă”, a adăugat medicul.
De asemenea, întrebat fiind dacă este posibil să ajungem la 50.000 de cazuri raportate zilnic, medicul a afirmat acest lucru, susținând că această variantă este capabilă să cauzeze foarte multe cazuri de infecție.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…