Din cuprinsul articolului
Valurile de căldură și temperaturile ridicate record prezintă o provocare principală pentru oameni: cum este posibil să rămână răcoroși? Acest lucru se dovedește mai dificil dacă nu există aer condiționat.
Pentru a evita pene de curent, unele orașe sau județe îi sfătuiesc pe cei care au aparate de aer condiționat să folosească temperaturi mai ecologice. Este foarte bine, dar nu toată lumea are aer condiționat funcțional sau unii oameni doresc pur și simplu să economisească energie și bani prin evitarea utilizării aerului condiționat.
Cu temperaturi record de 40º C, este foarte ușor să te simți inconfortabil tot timpul. Ca să nu mai vorbim de faptul că a ieși afară pare o sarcină imposibilă. Căldura din ciment pare să vă încălzească picioarele prin tălpile pantofilor. Deschiderea ferestrelor poate să nu lase să intre nici măcar o briză răcoritoare. Ocazional, de fapt, se poate simți mai mult ca deschiderea ușii unui cuptor, în funcție de locul în care locuiți.
Pentru a ajuta oamenii să învingă căldura verii fără aer condiționat, folosiți următoarele sfaturi și trucuri. S-ar putea să descoperiți că zilele și nopțile fierbinți și lipicioase de vară devin mai suportabile, chiar răcoritoare. Anunțați-ne dacă acestea funcționează pentru dvs. în secțiunea de comentarii.
Dacă căldura vă afectează, aplicați câteva comprese reci sau pungi de gheață în zonele cheie ale corpului. Atunci când vă simțiți supraîncălzit, aplicați comprese cu gheață la ceafă, în partea inferioară a spatelui și la încheieturi.
Nu aplicați comprese cu gheață sau gheață direct pe piele, deoarece poate duce la arsuri de gheață. Puneți un strat subțire de pânză între gheață și piele, de preferință o cămașă veche sau o batistă.
De asemenea, este benefic să faceți un duș rece pentru a vă răcori, mai ales înainte de culcare.
Cu cât casa sau apartamentul dumneavoastră este mai întunecat, cu atât va fi mai răcoare când afară este cald. Este minunat și sănătos să lăsați lumina naturală să intre în casă, dar reconsiderați acest lucru atunci când afară este foarte cald. C
ăldura poate persista pe timp de noapte dacă lăsați să intre razele soarelui în timpul zilei. Când se face mai răcoare noaptea, casa dvs. se va răci mult mai repede decât dacă ar fi fost lumină toată ziua în casă.
Ventilatoarele nu suflă doar aer în jur, iar dacă credeți că asta este tot ce fac, pregătiți-vă să fiți dați pe spate.
Dacă aveți un ventilator cu cutie, orientați-l spre o fereastră deschisă, astfel încât să împingă afară aerul cald care se află în casă. De asemenea, puteți regla ventilatoarele de tavan astfel încât palele să se rotească în sensul invers acelor de ceasornic, ceea ce ajută la atragerea aerului cald într-o mișcare ascendentă.
Poziționați ventilatoarele într-un anumit mod pentru a crea o briză transversală în casă. Instalați mai multe ventilatoare în cameră, dintre care unul lângă o fereastră deschisă, pentru a crea un flux de aer optim.
Sfat: Puneți o tavă cu cuburi de gheață în fața ventilatorului și orientați-l în direcția dvs. Ventilatorul va oferi o briză răcoroasă prin preluarea frigului emanat de gheață.
Când este cald afară, corpul transpiră rapid, ceea ce îl expune unui risc mai mare de deshidratare. Organismul pierde nu numai apă prin transpirație, ci și electroliți esențiali. Pentru a contracara pierderea de apă, asigurați-vă că vă reaprovizionați întotdeauna cu apă rece.
Consumul regulat de apă ajută la contracararea deshidratării și a insolației sau a epuizării de căldură. Dacă vă este sete, atunci sunteți deja într-o stare ușoară de deshidratare. Anticipă deshidratarea prin consumul de apă înainte de a simți setea.
În timpul verii, se obișnuiește să frigeți cantități mari de carne și să mâncați până nu vă mai puteți mișca. În loc de cine grele, axate pe carne, optați pentru cine mai mici, care sunt mai ușor de digerat. Atunci când ingerați multă carne, aceasta afectează organismul, făcându-l să lucreze mai mult pentru a descompune alimentele.
Înlocuiește o friptură mare cu o farfurie de cereale integrale, legume și leguminoase. În plus, nu mâncați cu două sau trei ore înainte de a merge la culcare, deoarece mâncatul târziu vă poate face să vă simțiți fierbinte sau transpirat atunci când încercați să adormiți.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…