Sari la conținut

5 simptome comune ale cancerului tiroidian. Poate provoca o varietate de simptome pe care le-ați putea confunda cu alte boli și afecțiuni comune.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Cancerul tiroidian îți afectează glanda tiroidă, care este un organ în formă de fluture în gâtul tău. Hormonii pe care îi produce glanda tiroidă ajută la reglarea mai multor funcții ale corpului. Acestea includ tensiunea arterială, ritmul cardiac și metabolismul.

Cancerul tiroidian poate avea o creștere lentă și este posibil să nu provoace simptome vizibile în stadiile inițiale. Pe măsură ce cancerul tiroidian progresează, totuși, există mai multe simptome semnificative pe care ați putea începe să le observați – și care vă pot alerta asupra prezenței acestei boli. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre semnele și simptomele cancerului tiroidian.

Simptome notabile ale cancerului tiroidian

Următoarele simptome sunt unele dintre cele mai frecvente care apar cu cancerul tiroidian. Dacă începeți să experimentați aceste simptome, faceți o programare la medicul dumneavoastră pentru a discuta preocupările legate de aceste simptome.

  • Umflarea gâtului. Cel mai frecvent simptom al cancerului tiroidian este umflarea sau un nod în zona gâtului din jurul gâtului. Acest simptom este adesea cel care îi determină pe oameni să caute asistență medicală. Umflarea sau prezența unui nodul poate îngreuna, de asemenea, înghițirea.
  • Dureri de gât sau de urechi. Pe măsură ce cancerul tiroidian progresează, este posibil să aveți dureri severe de gât care se dezvoltă și în urechi. În timp ce durerile de gât și urechi se pot întâmpla cu afecțiuni mai puțin severe, cum ar fi o infecție a urechii, este întotdeauna important să faceți o programare la medicul dumneavoastră dacă aceste simptome nu dispar repede.
  • Schimbări în vocea ta. O schimbare a vocii, inclusiv răgușeala, este un alt simptom comun al cancerului tiroidian, care apare adesea în stadiile sale ulterioare. Răgușeala vocală de la cancerul tiroidian nu este asociată cu răceala sau gripa obișnuită și nu provoacă simptome respiratorii. Dacă aveți răgușeală din cauza cancerului tiroidian, este posibil să aveți și alte modificări vocale, cum ar fi modificări ale tonului  vocii.
  • Ganglioni limfatici umflați în gât. Ganglionii limfatici umflați din gât apar adesea atunci când corpul dumneavoastră răspunde la o boală sau o infecție, așa că poate fi dificil să determinați cauza de bază atunci când nu aveți alte simptome evidente. Ganglionii limfatici umflați din gât pot indica, de asemenea, cancer tiroidian, mai ales dacă glandele nu sunt sensibile la atingere. Dacă aveți ganglioni limfatici umflați în mod persistent, spuneți medicului dumneavoastră pentru a putea obține un diagnostic.
  • Dificultăți de respirație sau respirație zgomotoasă. Când tumorile tiroidiene devin suficient de mari pentru a apăsa pe trahee, pot apărea dificultăți de respirație și respirație zgomotoasă. Aceste simptome sunt, de asemenea, asociate cu o serie de afecțiuni, de la alergii la boli respiratorii severe. Dacă întâmpinați dificultăți de respirație, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Cancerul tiroidian este o afecțiune care apare atunci când celulele anormale se dezvoltă în tiroida dumneavoastră. Medicii nu înțeleg încă cauza specifică a afecțiunii, dar experții cred că aceasta poate fi legată de anumite gene și factori de risc. Acestea includ niveluri scăzute de iod din corpul dumneavoastră, sexul atribuit la naștere și dacă ați avut sau nu tratamente cu radiații.

Cancerul tiroidian poate să nu provoace simptome în stadiile incipiente. Dar, pe măsură ce afecțiunea progresează, poate provoca o varietate de simptome pe care le-ați putea confunda cu alte boli și afecțiuni comune. Detectarea precoce a potențialelor simptome de cancer tiroidian vă poate ajuta să obțineți un tratament imediat pentru această afecțiune.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel