Din cuprinsul articolului
În timpul verii, mâncarea de confort arată diferit. În loc de tocănițe consistente, ne îndreptăm spre salate răcoroase și grătare în curte.
Este logic ca oamenii să fie pregătiți pentru ceva mai relaxat. Este un mit că vara este mai puțin aglomerată decât în restul anului. Între meciurile de fotbak și vacanțe, taberele de antrenament ale copiilor și petreceri, înghețata poate deveni cina pe care o visăm toată ziua. Mulți dintre noi caută modalități de a mânca sănătos fără a petrece prea mult timp în bucătărie.
Încercați aceste cinci idei de mese ușoare și sănătoase pentru zilele în care nu doriți să gătiți în această vară.
Cina gustare
Cina gustare este subestimată, dar atât de perfectă în simplitatea ei. Este literalmente ceea ce sună – o compilație de alimente care, singure, ar putea fi o gustare, dar care, împreună, se îmbină într-o masă de seară perfectă și ușoară.
Poate fi amuzant să creați o cină gustare, cum ar fi proiectarea unei planșe de mezeluri. Poate fi, de asemenea, la fel de simplu ca stivuirea la întâmplare a unui platou.
Formula este simplă. Alegeți un fruct, o legumă, o cereală, o proteină și un produs lactat.
Frumusețea cinei cu gustări este că nu trebuie să fie complicată. Cele mai multe dintre componente sunt probabil deja în frigiderul și dulapurile dvs.
Iată un exemplu de meniu: hummus și biscuiți din cereale integrale, castraveți feliați și bețișoare de morcov, struguri și căpșuni, felii de șuncă de curcan sau de pui de la magazinul de delicatese și cubulețe de brânză cheddar.
Cină = gata
Aperitive consistente
Aperitivele pentru cină sunt o rudă apropiată a cinei cu gustări, doar că sunt puțin mai elaborate.
Pot funcționa aplicații aleatorii care vă plac personal sau încercați o temă, cum ar fi mâncarea mediteraneană sau grecească, și alegeți componentele.
Frigăruile de roșii cu mozzarella și busuioc sunt atât de simple încât copiii le pot asambla în timp ce tu lucrezi la o brânză mediteraneană de tartinat pentru a merge cu legume feliate, pere și baghetă prăjită. Completați masa cu curmale proaspete umplute cu mascarpone cu rozmarin și nuci (este mai ușor de făcut decât pare).
Salată
Evident, salatele sunt un element de bază al verii. Cât de grozav este să toci un sortiment de alimente, să le arunci pe toate într-un castron, să amesteci niște dressing și voila?!
Dar cum ar putea o salată, atât de des un aperitiv sau o garnitură, să fie suficientă pentru cină? Începe cu proteinele, care pot transforma o salată într-o masă satisfăcătoare.
Această salată toscană de fasole cu roșii și rucola ar putea servi acestui scop. Adăugarea multor legume și fasole poate transforma o salată într-o masă, la fel ca și puiul la grătar, carnea slabă de mezeluri, ouăle fierte, somonul, tonul, tofu, lintea, nucile și semințele.
O notă importantă despre salate: Acestea sunt cunoscute pentru că scapă de sub control atunci când vine vorba de calorii și conținut de grăsimi, iar dressing-urile sunt unul dintre principalii vinovați.
În loc să vă stropiți frumoasa salată cu o opțiune cremoasă și bogată în calorii, încercați să o amestecați cu o vinegretă cu ulei de măsline. Este mai ușoară, mai bună pentru inimă și la fel de gustoasă.
Puteți face cu ușurință o vinegretă acasă, deoarece dressingul este în esență ulei de măsline amestecat cu oțet. Există variații nesfârșite cu care puteți experimenta, cum ar fi adăugarea de muștar și miere sau alte condimente.
Gătitul afară
A aprinde grătarul înseamnă, din punct de vedere tehnic, a găti, dar este atât de ușor (și în aer liber) încât nu pare a fi gătit, nu la fel ca atunci când folosești aragazul din bucătărie.
De asemenea, este ușor (și distractiv) să faci mese sănătoase și satisfăcătoare pe grătar. Poți frige carne, evident, dar și legume, fructe sau chiar desert. Imaginați-vă posibilitățile!
Folosiți o parte din acel dovleac de vară tăindu-l pe lungime și făcându-l la grătar ca și garnitură pentru fripturile de ton la grătar. Pregătiți kebaburi la grătar și serviți-le cu o garnitură de fructe proaspete (sau faceți kebaburi de fructe la grătar).
Slow cooker
Slow cooker-ul este un aparat indispensabil pentru vară. În mare parte, nu necesită intervenții, nu încălzește casa și facilitează pregătirea cinei cu o planificare minimă.
La fel cum aruncați totul într-un castron pentru o salată sau pe un platou pentru o cină cu gustări, aragazul cu foc lent poate transforma o „aruncătură” de ingrediente într-o masă delicioasă. Sau o parte a unei mese – slow cooker-ul ar putea pregăti puiul pe care îl folosiți pentru a vă pune deasupra salatei!
Sau luați ideea bolului de taco. Setați carnea să se gătească în slow cooker, apoi mărunțiți-o, aruncați-o într-un castron și puneți-o deasupra lucruri precum roșii tăiate cubulețe, fasole, avocado, brânză rasă, salsa și orez. Sau încercați să folosiți carnea mărunțită gătită la foc mic pentru sandvișuri.
Porniți aragazul lent dimineața, plecați și până seara aveți gata cina pentru întreaga familie.
Nu transpirați la pregătirea mesei, mai ales vara. Mâncatul sănătos poate fi ușor!